"Donburi" betyr skål eller bowl på japansk, og i dag skal vi lage den japanske versjonen av retten poké bowl. Vår versjon inneholder luftige ris, krydret kylling og svar sesamslaw med agurk og gulrot. Vi serverer vår japanske kylling-donburi med soyastekt pak choi, syltet kål og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
25 ml
Soyasaus
20 g
Sesamfrø
4 g
Ay Cajun-ba
1 stk
Vårløk
100 g
Svart sesammajones
150 g
Jasminris
25 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
25 g
Honning
20 g
Sriracha
200 g
Spisskål
1 g
Chiliflak
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær agurk i tynne staver. Skrell gulrot til bånd.
Skjær vårløk i tynne skiver på skrå. Del pak choi i to.
Finhakk spisskål.
Varm opp sukker [2 ts | 4 ts] og hvitvinseddik i en kjele i 2-3 min, rør til sukkeret er oppløst. Overfør til en skål og bland inn spisskål og chiliflak. Sett til side.
TIPS: Chiliflak er sterkt, tilsett etter smak.
Vask kjelen og smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme.
Tilsett halvparten av Ay Cajun-ba, honning, sriracha og en klype salt. Stek i 1-2 min. Sett til side.
Skjær kylling i 1 cm biter på et eget skjærbrett.
Bland kylling, halvparten av soyasausen, hvetemel [3 ss | 6 ss], resterende Ay Cajun-ba, halvparten av sesamfrøene og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling under omrøring i 3-4 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Vask stekepannen, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek pak choi i 2-3 min på hver side. Tilsett resterende soyasaus og stek i ytterligere 1 min.
Bland svart sesammajones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Bland agurk og gulrot med sesammajonesen rett før servering.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med grønnsaker i majones og kylling.
Drypp saus over kyllingen.
Server pak choi i en skål ved siden av og strø resterende sesamfrø over.
Server spisskål i en annen skål og pynt med vårløk.