Japansk kylling-donburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kylling-donburi

Japansk kylling-donburi

med soyastekt pak choi og svart sesamslaw

"Donburi" betyr skål eller bowl på japansk, og i dag skal vi lage den japanske versjonen av retten poké bowl. Vår versjon inneholder luftige ris, krydret kylling og svar sesamslaw med agurk og gulrot. Vi serverer vår japanske kylling-donburi med soyastekt pak choi, syltet kål og fersk vårløk.

Tags:
Sterk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesamzaad
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

25 ml

Soyasaus

20 g

Sesamfrø

4 g

Ay Cajun-ba

1 stk

Vårløk

100 g

Svart sesammajones

150 g

Jasminris

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

25 g

Honning

20 g

Sriracha

200 g

Spisskål

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1024 kcal
Energi (kj)4285 kj
Fett42.2 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater107.6 g
Sukker27 g
Fiber9.2 g
Protein49.5 g

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Skjær agurk i tynne staver. Skrell gulrot til bånd.

Skjær vårløk i tynne skiver på skrå. Del pak choi i to.

Finhakk spisskål.

Varm opp sukker [2 ts | 4 ts] og hvitvinseddik i en kjele i 2-3 min, rør til sukkeret er oppløst. Overfør til en skål og bland inn spisskål og chiliflak. Sett til side.

TIPS: Chiliflak er sterkt, tilsett etter smak.

Marinér kylling
3

Vask kjelen og smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme.

Tilsett halvparten av Ay Cajun-ba, honning, sriracha og en klype salt. Stek i 1-2 min. Sett til side.

Skjær kylling i 1 cm biter på et eget skjærbrett.

Bland kylling, halvparten av soyasausen, hvetemel [3 ss | 6 ss], resterende Ay Cajun-ba, halvparten av sesamfrøene og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling under omrøring i 3-4 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Stek pak choi
5

Vask stekepannen, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek pak choi i 2-3 min på hver side. Tilsett resterende soyasaus og stek i ytterligere 1 min.

Bland svart sesammajones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Bland agurk og gulrot med sesammajonesen rett før servering.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med grønnsaker i majones og kylling.

Drypp saus over kyllingen.

Server pak choi i en skål ved siden av og strø resterende sesamfrø over. 

Server spisskål i en annen skål og pynt med vårløk.