Japansk-inspirert panert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk-inspirert panert svinekjøtt

Japansk-inspirert panert svinekjøtt

med 'tonkatsu'-saus og baconris

Tonkatsu er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Peanøtter
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

80 g

Søt chilisaus

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Sriracha

150 g

Basmatiris

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Vårløk

½ stk

Sitron

75 g

Grønne bønner

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1244 kcal
Energi (kj)5204 kj
Fett58.6 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater118.3 g
Sukker32.6 g
Protein65.6 g
Natrium33.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikkje fjern lokket mens risen hviler. 

Stek bacon og bønner
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. 

Mens baconet steker, skjær endene av grønne bønner [1/2 pakke, 2P], og del dem i to. 

Varm opp stekepannen på middels høy varme (ikke vask den). 

Stek grønne bønner i 2-3 min, eller til nesten møre. Sett til side på en tallerken.

Paner og stek kjøtt
3

Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på eget skjærebrett.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko og sesamfrø i en tredje dyp tallerken.

Krydre kjøtt med en klype salt. Vend i mel, så i egg og sist i panko.

Dekk bunnen av pannen med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. 

TIPS: Legg stekt kjøtt på et fat med kjøkkenpapir slik at overflødig olje kan absorberes. Stek i omganger om nødvendig.

Lag salat
4

Mens kjøttet steker, skjær vårløk i tynne skiver. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland strimlet salat, grønne bønner, asiatisk majones og en skvett sitronsaft i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Lag saus
5

Vask stekepannen og varm opp på middels varme. 

Tilsett soyasaus, worcestersaus, søt chilisaus, ketchup [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft. Rør og varm opp, ca. 1 min. 

Rør opp risen med en gaffel, og rør inn bacon og vårløk. 

TIPS: TIlsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

Server
6

Overfør ris til en skål og press ned slik at den blir kompakt. Plasser en tallerken over skålen og vend om slik at du får en ris-kuppel. Gjenta med alle porsjoner. 

Anrett kjøtt og salat ved siden av ris. 

Drypp saus over kjøttet. 

Drypp sriracha over risen. 

Pynt risen med saltede peanøtter. 

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.