
Indisk rekekarri
med sprø korianderchips og spinat
I dag byr vi på en nydelig indisk rekekarri med ris og grønnsaker. Karri er betegnelsen på en krydderblanding bestående av de beste kryddersmakene, blant annet ingefær, spisskummen og muskat. Dagens middag er en perfekt blanding av karri, reker, ris og grønnsaker. I tillegg har vi lagt til en liten overraskelse – sprø tortillachips med koriander- og hvitløksolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
200 ml
Kokosmelk
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Koriander
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 etter behov
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt, legg lokk på og senk til middels lav varme. Småkok i 10 min, fjern deretter fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Riv ingefær. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebret.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek Ginger Ninja i 30 sek. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], ingefær, løk, gulrot og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Tilsett kokosmelk og soyasaus [½ pakke, 2P], og kok opp. Senk til middels varme. Tilsett reker og kok i 3-4 min.
Finhakk koriander. Bland resterende hvitløk, halvparten av korianderen og olivenolje* [2 ss | 4 ss] i en skål. Skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel strimlene på et stekebrett med bakepapir og pensle med hvitløksolje. Stek i 4-6 min, til gylne og sprø. TIPS: Hold et øye med brødet slik at det ikke blir brent.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør spinat inn i karrien til spinaten mykner. Krydre med en klype salt* [1/4 ts |1/2 ts]. Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med rekekarri. Pynt med resterende koriander. Server tortillachips på siden.