HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Rekekarri
topBanner
Indisk rekekarri

Indisk rekekarri

med sprø korianderchips og spinat

I dag byr vi på en nydelig indisk rekekarri med ris og grønnsaker. Karri er betegnelsen på en krydderblanding bestående av de beste kryddersmakene, blant annet ingefær, spisskummen og muskat. Dagens middag er en perfekt blanding av karri, reker, ris og grønnsaker. I tillegg har vi lagt til en liten overraskelse – sprø tortillachips med koriander- og hvitløksolje.

Tags:Lett å lage
Allergener:SkalldyrSulfitterGlutenSoyaSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

200 ml

Kokosmelk

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(InneholderSennep, Egg)

2 stk

Tortillabrød

(InneholderGluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 etter behov

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1094 kcal
Energi (kj)4578 kj
Fett44.01 g
Mettet fett20.1 g
Karbohydrater135.13 g
Sukker13.3 g
Protein34.79 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt, legg lokk på og senk til middels lav varme. Småkok i 10 min, fjern deretter fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Riv ingefær. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebret.

3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek Ginger Ninja i 30 sek. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], ingefær, løk, gulrot og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Tilsett kokosmelk og soyasaus [½ pakke, 2P], og kok opp. Senk til middels varme. Tilsett reker og kok i 3-4 min.

4

Finhakk koriander. Bland resterende hvitløk, halvparten av korianderen og olivenolje* [2 ss | 4 ss] i en skål. Skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel strimlene på et stekebrett med bakepapir og pensle med hvitløksolje. Stek i 4-6 min, til gylne og sprø. TIPS: Hold et øye med brødet slik at det ikke blir brent.

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør spinat inn i karrien til spinaten mykner. Krydre med en klype salt* [1/4 ts |1/2 ts]. Rør opp risen med en gaffel.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med rekekarri. Pynt med resterende koriander. Server tortillachips på siden.