Indisk linse- og kokoskarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk linse- og kokoskarri

Indisk linse- og kokoskarri

med hakkede cashewnøtter og fersk koriander

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

1 pakke

Grønne linser

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

200 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

40 g

Cashewnøtter

4 g

Grønnsaksbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier879 kcal
Energi (kj)3677 kj
Fett34.22 g
Mettet fett20.7 g
Karbohydrater102.26 g
Sukker15.2 g
Protein32.71 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett ris og senk til lav varme. La simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered grønnsaker
2

Finhakk hvitløk og løk. Riv ingefær fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk tomat. Skyll linser under haldt vann* i en sil. 

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og tomat i 3-4 min. 

Lag kokoskarri
4

Tilsett ingefær, hvitløk, Curry-on og karripasta, og stek i 1 min. Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus og kok opp. La simre i 4-5 min, eller inntil lett tyknet. Smak til med salt* og pepper*. 

Hakk koriander
5

Grovhakk koriander og cashewnøtter.

Servér
6

Anrett ris og linse- og kokoskarri i dype tallerkener på hver sin side. Topp med yoghurt. Pynt med cashewnøtter og koriander. Dryss med chiliflak hvis du liker sterk mat.