Indisk-inspirert glasert hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert glasert hyse

Indisk-inspirert glasert hyse

med mynte- og agurksalat og yoghurt

Vi lar oss inspirere av det indiske kjøkkenet, og tryller frem en nydelig fiskerett på under en halvtime. Vi steker hysefileter med indiske krydder, og vender dem i en glaze av soyasaus og aprikoschutney. Fisken serveres med luftig basmatiris, en frisk mynte- og agurksalat med lime, spinat og gulrot, og en klatt kremet yoghurt på toppen.

Tags:
Superrask
Rask
Kalorilett
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ stk

Lime

1 pose

Mynte

150 g

Basmatiris

4 g

Mild Mahal

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier598 kcal
Energi (kj)2503 kj
Fett13.6 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater76.7 g
Sukker15.4 g
Protein39.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.

Lag salat
2

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skyll spinat.

Finhakk mynteblader.

Bland spinat, agurk, mynte, gulrot, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål, og sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Mild Mahal.

Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, bland soyasaus og aprikoschutney i en liten skål.

Vend saus i stekepannen og la putre i 1-2 min, til fisken er glasert.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
4

Anrett ris, fisk og salat på tallerkener.

Server med en klatt yoghurt.