Skip to main content
Indisk-inspirert glasert hyse
Indisk-inspirert glasert hyse

Indisk-inspirert glasert hyse

med mynte- og agurksalat og yoghurt

4.2
(117)

Vi lar oss inspirere av det indiske kjøkkenet, og tryller frem en nydelig fiskerett på under en halvtime. Vi steker hysefileter med indiske krydder, og vender dem i en glaze av soyasaus og aprikoschutney. Fisken serveres med luftig basmatiris, en frisk mynte- og agurksalat med lime, spinat og gulrot, og en klatt kremet yoghurt på toppen.

Tags:
Superrask
Rask
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

½ stk

Lime

1 pose

Mynte

150 g

Basmatiris

4 g

Mild Mahal

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier598 kcal
Energi (kj)2503 kj
Fett13.6 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater76.7 g
Sukker15.4 g
Fiber3.7 g
Protein39.2 g

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.

Lag salat
2

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skyll spinat.

Finhakk mynteblader.

Bland spinat, agurk, mynte, gulrot, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål, og sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Mild Mahal.

Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, bland soyasaus og aprikoschutney i en liten skål.

Vend saus i stekepannen og la putre i 1-2 min, til fisken er glasert.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
4

Anrett ris, fisk og salat på tallerkener.

Server med en klatt yoghurt.