Indias mange spennende smaker og krydder er inspirasjonen bak denne retten. Vi lager en rask og enkel bowl med en base av luftig basmatiris som vi topper med veganske strimler stekt i en glaze av aprikoschutney og soyasaus. Som tilbehør slenger vi sammen en frisk granateplesalat, og topper det hele med en klatt mild yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
25 g
Aprikoschutney
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
150 g
Basmatiris
½ stk
Granateple
4 g
Mild Mahal
200 g
Veganske strimler
(Inneholder: Soya Kan inneholde spor av: Egg)
1 stk
Salat
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Smør til steking

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

I mellomtiden, finhakk mynte og koriander.
Grovhakk agurk og salat.
Skyll og grovhakk spinat.

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland granateple, spinat, salat, agurk, mynte, koriander og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek veganske strimler i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett Mild Mahal og stek i 30 sek, til velduftende.
Senk til middels varme og tilsett aprikoschutney og soyasaus. Bland godt og stek i 1 min, til glasert.
Anrett ris og salat i dype tallerkener.
Topp ris med veganske strimler.
Server med en klatt yoghurt.