I dag skal vi ha kylling og poteter! Men bare rolig, dagens oppskrift byr på mange spennende metoder. Vi har erstattet de klassiske potetene med herlige søtpoteter som vi ovnsbaker med sesamfrø. Vi marinerer kylling med soya, honning og hvitløk, og deretter steker vi den sammen med marinaden, som omdannes til en karamellisert saus. Vi serverer alt med en sprø tomatsalat med peanøtter og kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Peanøtter
60 g
Salatblanding
40 g
Aioli
450 g
Søtpotet
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
25 g
Honning
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
2 stk
Tomat
10 g
Sesamfrø
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over halvparten av sesamfrøene, en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse, så blir de ferdige til tiden.
Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Vend kylling i marinaden.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinade i 4-5 min. Vend jevnlig. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland tomat, peanøtter og salatblanding i en skål. Krydre med salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*.
Anrett kylling på tallerkener og øs over marinade fra stekepannen. Fortsett med ovnsbakte søtpoteter og tomatsalat. Server aioli på siden.