Honning- og soyamarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med ovnsbakt søtpotet og sprø tomatsalat

I dag skal vi ha kylling og poteter! Men bare rolig, dagens oppskrift byr på mange spennende metoder. Vi har erstattet de klassiske potetene med herlige søtpoteter som vi ovnsbaker med sesamfrø. Vi marinerer kylling med soya, honning og hvitløk, og deretter steker vi den sammen med marinaden, som omdannes til en karamellisert saus. Vi serverer alt med en sprø tomatsalat med peanøtter og kremet aioli.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Peanøtter

60 g

Salatblanding

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

450 g

Søtpotet

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

2 stk

Tomat

10 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2873 kj
Fett36.02 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater51.08 g
Sukker15.2 g
Protein36.99 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over halvparten av sesamfrøene, en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse, så blir de ferdige til tiden.

Mariner kylling
2

Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.  Vend kylling i marinaden.

Forbered råvarer
3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinade i 4-5 min. Vend jevnlig. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

Bland tomat, peanøtter og salatblanding i en skål. Krydre med salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. 

Server
6

Anrett kylling på tallerkener og øs over marinade fra stekepannen. Fortsett med ovnsbakte søtpoteter og tomatsalat. Server aioli på siden.