HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHjemmelaget Prosciuttopai
topBanner
Hjemmelaget prosciuttopai

Hjemmelaget prosciuttopai

med sprø eplesalat og syrlig dressing

Tags:Barnevennlig
Allergener:glutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Vårløk

1 g

Tørket timian

50 g

Prosciutto

1 stk

Paideig

(Inneholdergluten, melk)

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

4 g

Kyllingbuljong

150 g

Spisskål, skåret

½ stk

Sitron

1 stk

Eple

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 2)

1 ts

Sukker* (steg 5)

½ ss

Hvetemel* (steg 2)

½ ts

Salt* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier908.6725 kcal
Energi (kj)3801.8857 kj
Fett44.5935 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater84.3336 g
Sukker17.7 g
Protein30.237 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Ovnsform
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i 1 cm buketter. Skrell stilken og skjær i 1 cm terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk prosciutto. Grovhakk kjørvel. 

2

Rull paideigen ut i en paiform eller ildfast form. Bland matfløte [1/2 pakke, 2P] (spar 2 ss | 4 ss til senere), egg* [2 stk | 4 stk], kyllingbuljong, hvitløk, timian, hvetemel* [½ ss | 1 ss], salt* [½ ts | 1 ts], en klype pepper* og prosciutto i en stor skål. TIPS (4P): Bruk to paiformer eller ildfaste former.

3

Tilsett brokkoli, vårløk og halvparten av spisskålen i fløteblandingen. Bland godt og legg i paiformen. Bak pai i ovnen i 17-20 min, eller til paien er gyllen og gjennomstekt. 

4

Del sitron i to. Fjern kjernen og skjær eple i tynne strimler. 

5

Bland sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], sukker* [1 ts | 1,5 ts], en klype salt* og resterende matfløte i en stor skål, og rør til sukker er oppløst. Rør inn resterende spisskål og eple. 

6

Skjær prosciuttopai i biter og anrett på tallerkener. Server salat på siden og pynt med kjørvel.