Hjemmelaget prosciuttopai
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hjemmelaget prosciuttopai

Hjemmelaget prosciuttopai

med sprø eplesalat og syrlig dressing

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Vårløk

1 g

Tørket timian

50 g

Prosciutto

1 stk

Paideig

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

150 g

Spisskål, skåret

½ stk

Sitron

1 stk

Eple

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier909 kcal
Energi (kj)3802 kj
Fett44.59 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater84.33 g
Sukker17.7 g
Protein30.24 g
Natrium0 mg

Ildfast form

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i 1 cm buketter. Skrell stilken og skjær i 1 cm terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk prosciutto. Grovhakk kjørvel. 

Bland fløte
2

Rull paideigen ut i en paiform eller ildfast form. Bland matfløte [1/2 pakke, 2P] (spar 2 ss | 4 ss til senere), egg* [2 stk | 4 stk], kyllingbuljong, hvitløk, timian, hvetemel* [½ ss | 1 ss], salt* [½ ts | 1 ts], en klype pepper* og prosciutto i en stor skål. TIPS (4P): Bruk to paiformer eller ildfaste former.

Bak pai
3

Tilsett brokkoli, vårløk og halvparten av spisskålen i fløteblandingen. Bland godt og legg i paiformen. Bak pai i ovnen i 17-20 min, eller til paien er gyllen og gjennomstekt. 

Forbered frukt og grønt
4

Del sitron i to. Fjern kjernen og skjær eple i tynne strimler. 

Bland dressing
5

Bland sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], sukker* [1 ts | 1,5 ts], en klype salt* og resterende matfløte i en stor skål, og rør til sukker er oppløst. Rør inn resterende spisskål og eple. 

Server
6

Skjær prosciuttopai i biter og anrett på tallerkener. Server salat på siden og pynt med kjørvel.