Er det helg allerede? I dag byr vi på en fantastisk oppskrift som du tilbereder på under en time. En grillet biff med sprø pommes frites krydret med rosmarin. Tilbehøret i dag er også hvitløksstekt brokkolini, gulrot, rødløk og en kremet peppersaus med fløte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
150 g
Brokkolini
2 g
Grovmalt pepper
500 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rosmarin
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
¾ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).
Forvarm grillen på svært høy varme.
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Skjær i 2 cm tykke skiver og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] på hver side.
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stilk, 2P].
Bland poteter, rosmarin, en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver.
Skjær rødløk i 1 cm båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini, gulrot og løk under omrøring i 5-6 min, til myke.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere i 1 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.
Grill kjøtt i 2-3 min på hver side, til ønsket tilberedning.
Sett til side på en tallerken.
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på middels lav varme (ikke vask pannen).
Stek grovmalt pepper i 20-30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp rester fra pannen.
Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong og en klype salt, og kok 1-2 min, til tyknet. Rør inn kraft fra kjøttet i foilen.
TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skjær biff i skiver.
Anrett biff, rosmarinpoteter og grønnsaker på tallerkener. Hell peppersaus over biffen.