topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet biff og peppersaus

Grillet biff og peppersaus

med rosmarinfries og stekte grønnsaker

Er det helg allerede? I dag byr vi på en fantastisk oppskrift som du tilbereder på under en time. En grillet biff med sprø pommes frites krydret med rosmarin. Tilbehøret i dag er også hvitløksstekt brokkolini, gulrot, rødløk og en kremet peppersaus med fløte.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

150 g

Brokkolini

2 g

Grovmalt pepper

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¾ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier587 kcal
Energi (kj)2455 kj
Fett18.9 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater60.6 g
Sukker13.1 g
Protein44.5 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).

Forvarm grillen på svært høy varme.

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Skjær i 2 cm tykke skiver og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] på hver side.

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver. 

Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stilk, 2P]. 

Bland poteter, rosmarin, en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre. 

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver. 

Skjær rødløk i 1 cm båter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. 

Stek brokkolini, gulrot og løk under omrøring i 5-6 min, til myke. 

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere i 1 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

Grill kjøtt
4

Grill kjøtt i 2-3 min på hver side, til ønsket tilberedning.

Sett til side på en tallerken.

Lag saus
5

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på middels lav varme (ikke vask pannen). 

Stek grovmalt pepper i 20-30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp rester fra pannen.

Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong og en klype salt, og kok 1-2 min, til tyknet. Rør inn kraft fra kjøttet i foilen. 

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Skjær biff i skiver. 

Anrett biff, rosmarinpoteter og grønnsaker på tallerkener. Hell peppersaus over biffen.