topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresskar-tikka masala

Gresskar-tikka masala

med spinatris og persillechips

Hva med en middag man kan varme seg på? Vi har hentet inspirasjon fra India, og byr på den klassiske Tikka Masalaen, men med et nytt blikk. Hovedrollen i vår tikka masala-versjon er den milde og gode butternutgresskaren, som har blitt så populær de siste årene. Tilbehøret er en luftig spinatris og sprø tortillachips med persilleolje.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Butternutgresskar

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Løk

½ boks

Tomatpure

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

200 ml

Kokosmelk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

7.5 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 dl

Vann (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier969 kcal
Energi (kj)4055 kj
Fett47.7 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater117 g
Sukker8.2 g
Protein16.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak gresskar
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell butternutgresskar.

Del i to, fjern frø og skjær i 1 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre og gylne.

Kok ris
2

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

 

Forbered råvarer
3

Varm opp en panne på middels høy varme.

Rist revet kokos [1/2 pose, 2P] under omrøring i 2-3 min, eller til gyllen. Sett til side i en skål.

I mellomtiden, finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek løk, ingefærpasta, salt [1/4 ts | 1/2 ts], Mild Mahal, Curry-on, Tikka Masala og tomatpure [1/2 boks, 2P] i 2-3 min, eller til myk løk.

Tilsett vann [2 dl | 4 dl], og kok opp. La simre under lokk på middels lav varme i 10 min.

Lag tortillachips
4

Finhakk persille og hvitløk [1/2 stk, 2P] (eller press).

Skjær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i triangler.

Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], persille, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Fordel tortilla i et jevnt lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Smør på persilleolje.

Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.

TIPS: Følg med slik at tortillachipsene ikke blir brent.

Bland sammen
5

Når sausen har putret i 10 min, tilsett gresskar, kokosmelk og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre videre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Skyll spinat.

Når risen er ferdig, bland inn spinat.

Server
6

Anrett spinatris i skåler og topp med gresskar-tikka masala.

Pynt med ristet kokos.

Server tortillachips på siden.