Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki i dag, og hemmeligheten ligger i å presse litt sitronsaft over potetbådene før de skal inn i ovnen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)12 ml
Balsamico
(InneholderSulfitter)Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk fint og krydre med en klype salt*.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Riv eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en skål. Skjær rødløk i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløk (spar 1-2 båter) til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk resterende rødløkbåter. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille. Bland rødløk, tomat, persille (spar litt til servering), balsamico, en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om du ønsker.
Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener. Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.