Skip to main content
Bønnegryte

Bønnegryte

med limeris og kokosmelk

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Spinat

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

½ stk

Jalapeno

1 pakke

Svarte bønner

4 g

Panamat

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

200 ml

Kokosmelk

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier569 kcal
Energi (kj)2380 kj
Fett25.5 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater76.5 g
Sukker8.5 g
Fiber4.4 g
Protein10.1 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Rør godt og legg et lokk på kjelen. Senk til lav varme. Kok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

Forbered grønnsaker
2

Hell vannet av svarte bønner. Finhakk gulrot (uskrellet) og rødløk. Riv ingefær. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på medium høy varme. Stek gulrot og rødløk i 5-6 min. Tilsett svarte bønner, ingefær og Panamat, og stek i 1 min.

Lag bønnegryte
4

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong og kokosmelk, og kok opp. Skru ned varmen, la småkoke i 3-4 min, eller til sausen har blitt tykkere. Drypp over en skvett limesaft*. TIPS: Tilsett mer lime etter smak!

Tilsett spinat
5

Når gryten er ferdig, tilsett spinat og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. Rør limeskall inn i risen med en gaffel.

Servér
6

Server ris, svarte bønner og kokosgryte i dype tallerkener. Drypp over saften fra en limebåt og topp med vårløk.