Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Spinat
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
½ stk
Jalapeno
1 pakke
Svarte bønner
4 g
Panamat
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder: Egg, Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
200 ml
Kokosmelk
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
¼ ts
Sukker (steg 4)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Rør godt og legg et lokk på kjelen. Senk til lav varme. Kok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Hell vannet av svarte bønner. Finhakk gulrot (uskrellet) og rødløk. Riv ingefær. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på medium høy varme. Stek gulrot og rødløk i 5-6 min. Tilsett svarte bønner, ingefær og Panamat, og stek i 1 min.
Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong og kokosmelk, og kok opp. Skru ned varmen, la småkoke i 3-4 min, eller til sausen har blitt tykkere. Drypp over en skvett limesaft*. TIPS: Tilsett mer lime etter smak!
Når gryten er ferdig, tilsett spinat og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. Rør limeskall inn i risen med en gaffel.
Server ris, svarte bønner og kokosgryte i dype tallerkener. Drypp over saften fra en limebåt og topp med vårløk.