Bibimbap på teriyakistekte bønner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap på teriyakistekte bønner

Bibimbap på teriyakistekte bønner

med stekt sjampinjong og syltet gulrotbånd

Bibimbap er en koreansk rett som består av ris toppet med forskjellige grønnsaker. I dag er vår bibimbap toppet med teriyakistekte kidneybønner, chilistekt sjampinjong, spinat og gulrot, agurk, syltet gulrotbånd og fersk vårløk.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

10 g

Sriracha

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier599 kcal
Energi (kj)2506 kj
Fett14.8 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker17.3 g
Protein21.3 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.

Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Skjær sopp i kvarte. 

Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det grønne fra det hvite.

Skrell gulrot til lange bånd.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll kidneybønner i en sil.

Skjær agurk i 1 cm tynne halvmåner.

Bland sammen
3

Bland olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss], agurk, sesamfrø (spar litt til pynt) og en klype salt i en skål.

Bland gulrot, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en annen skål. Tilsett vann til gulrotbånd er dekket, rør og sett til side. Fjern væsken rett før servering.

Stek kidneybønner
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kidneybønner og en klype salt og pepper. Tilsett teriyakisaus og vann [1/2 dl | 1 dl], og kok i 5-6 min. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

Stek grønnsaker
5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek sopp og halvparten av syltet gulrotbånd i 5-6 min, eller til mør.

Tilsett hvitløk, det hvite av vårløken, spinat, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sriracha [1/2 pakke, 2P], og kok i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Servér
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med kidneybønner, stekte grønnsaker, agurk og resterende syltet gulrot.

Strø over det grønne av vårløken og resterende sesamfrø.