topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aprikosmarinert kylling

Aprikosmarinert kylling

med agurksalat og karriris

Er du ekstra travel om dagen? Denne retten passer perfekt til den som har litt liten tid, men som elsker gode og varierte smaker. Vi reiser en svipptur innom det indiske kjøkkenet og lager pannestekt kylling vendt i indisk krydder og aprikoschutney. Vi serverer også karrikrydret ris og en frisk salat med mynte og agurk.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Lime

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

4 g

Curry-On

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier566 kcal
Energi (kj)2367 kj
Fett10.9 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker8.1 g
Protein43 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris, Curry-on og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Lag salat
2

I mellomtiden, grovhakk mynte og agurk.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skyll spinat.

Bland agurk, spinat, mynte, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. 

Stek kylling
3

Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling sammen med Mild Mahal og en klype salt i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Tilsett aprikoschutney [1/2 pose, 2P] og vann [1 ss | 2 ss]. Rør godt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.  

Server
4

Anrett ris, kylling og salat i skåler.

Legg på en klatt yoghurt.