Er du ekstra travel om dagen? Denne retten passer perfekt til den som har litt liten tid, men som elsker gode og varierte smaker. Vi reiser en svipptur innom det indiske kjøkkenet og lager pannestekt kylling vendt i indisk krydder og aprikoschutney. Vi serverer også karrikrydret ris og en frisk salat med mynte og agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Lime
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
4 g
Curry-On
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Mild Mahal
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann (steg 3)
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, Curry-on og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, grovhakk mynte og agurk.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Skyll spinat.
Bland agurk, spinat, mynte, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling sammen med Mild Mahal og en klype salt i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Tilsett aprikoschutney [1/2 pose, 2P] og vann [1 ss | 2 ss]. Rør godt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Anrett ris, kylling og salat i skåler.
Legg på en klatt yoghurt.