Ytrefilet av storfe og kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av storfe og kremet peppersaus

Ytrefilet av storfe og kremet peppersaus

med sprø pommes frites og stekte grønnsaker

Er det helg allerede? I dag byr vi på en fantastisk oppskrift som du tilbereder på under en time. En perfekt stekt biff med sprø pommes frites krydret med rosmarin. Tilbehøret i dag er også hvitløksstekt brokkolini, gulrot, rødløk og en kremet peppersaus med fløte.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

150 g

Brokkolini

2 g

Grovmalt pepper

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2648 kj
Fett25.59 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater61.23 g
Sukker11.8 g
Protein43.48 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. 

Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. 

Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stilk, 2P]. 

Bland poteter, rosmarin, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper, og overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 25-30 min.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver. 

Skjær rødløk i 1 cm båter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. 

Stek brokkolini, gulrot, løk og en skvett vann under omrøring i 4-5 min. 

Tilsett halvparten av hvitløken og stek i ytterligere i 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

Stek biff
4

Varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. 

Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering.

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.

Lag saus
5

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på middels lav varme (ikke vask pannen). 

Stek grovmalt pepper og resterende hvitløk i ca. 30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp rester fra pannen. Tilsett brun saus og en klype salt, og kok til tyknet, 1-2 min. Rør inn kraft fra kjøttet i foilen. 

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Skjær biff i skiver. 

Anrett biff, rosmarinpoteter og grønnsaker på tallerkener. 

Hell peppersaus over biffen.