Våre matkasserHjelpGavekort
Yoghurtmarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinert kylling

Yoghurtmarinert kylling

med honningristede grønnsaker & perlecouscous

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Saha-Ras

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

4 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier665 kcal
Energi (kj)2782 kj
Fett11.28 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater81.9 g
Sukker22.6 g
Protein52.43 g
Natrium0.8 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm tykke terninger. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med honning [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og stek i ovnen i 20 min eller inntil møre og lett karamelliserte.

Mariner kylling
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Bland en skvett sitronsaft, salt* [1/2 tsk I 1 tsk], Saha-Ras, en klype pepper*, halvparten av yoghurt og halvparten av hvitløk i en stor bolle. Vend kylling i bollen så den er dekket av marinade og sett til side.

Kok perlecouscous
3

Kok opp vann* [4 dl I 8 dl] og kyllingbuljong i en kjele. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La simre i 12-15 min eller inntil myke men fremdeles med litt tyggemotstand. 


Stek kylling
4

Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett marinert kylling og stek i 4-5 min, vend underveis, inntil gjennomstekt og brunet. TIPS: Senk varmen hvis kyllingen brunes for fort. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.


Bland couscous
5

Finhakk persille. Bland resterende yoghurt og hvitløk i en liten skål, smak til med salt* og pepper*. Bland persille (spar litt til pynt) og sitronskall i kjelen med ferdigkokt perlecouscous. Smak til med salt* og pepper*. 


Servér
6

Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling i dype tallerkener. Drypp over med resterende hvitløksyoghurt og pynt med resterende persille. Serveres med sitronbåter ved siden av.