Vegetarpølse i brød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarpølse i brød

Vegetarpølse i brød

med syltet rødløk og srirachamajones

Bli med på en kreativ pølsefest med denne oppfinnsomme vegetarmiddagen! Vi fyller pølsebrødene med vegetardeig stekt med herlig paprika- og cajunkrydder som toppes med srirachamajones og syltet løk. Tilbehøret består av sprø pommes frites og en eplesalat som setter en fin farge på retten.

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

½ boks

Tomatpure

4 g

Røkt paprikapulver

50 g

Vegansk srirachamajones

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

1 stk

Eple

½ stk

Rødløk

30 g

Spinat

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier606 kcal
Energi (kj)2534 kj
Fett27.5 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater65.6 g
Sukker17.3 g
Protein22.3 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

2

I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Vend inn løk og sett til side.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.

3

Skyll spinat.

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland spinat, eple og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

Grovhakk koriander.

4

Når potetene har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 4-5 min, eller til lett brunet.

Tilsett røkt paprikapulver og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], ketchup [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1,5 dl | 3 dl]. Rør godt. Stek i 1-2 min, eller til tyknet.

5

Skjær pølsebrød [1/2 pakke, 2P] halvveis slik at de åpnes.

Overfør direkte på en rist. Varm i ovnen i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Rett før servering, bland koriander sammen med syltet løk.

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til salaten.

6

Fyll pølsebrød med vegetardeig og topp med srirachamajones og syltet løk.

Anrett på tallerkener sammen med pommes frites og salat i seksjoner.

Server resterende majones på siden som dipp.