Bli med på en kreativ pølsefest med denne oppfinnsomme vegetarmiddagen! Vi fyller pølsebrødene med vegetardeig stekt med herlig paprika- og cajunkrydder som toppes med srirachamajones og syltet løk. Tilbehøret består av sprø pommes frites og en eplesalat som setter en fin farge på retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
4 g
Røkt paprikapulver
50 g
Vegansk srirachamajones
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 stk
Eple
½ stk
Rødløk
30 g
Spinat
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ g
Chiliflak
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Vend inn løk og sett til side.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.
Skyll spinat.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland spinat, eple og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.
Grovhakk koriander.
Når potetene har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig i 4-5 min, eller til lett brunet.
Tilsett røkt paprikapulver og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], ketchup [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1,5 dl | 3 dl]. Rør godt. Stek i 1-2 min, eller til tyknet.
Skjær pølsebrød [1/2 pakke, 2P] halvveis slik at de åpnes.
Overfør direkte på en rist. Varm i ovnen i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
Rett før servering, bland koriander sammen med syltet løk.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til salaten.
Fyll pølsebrød med vegetardeig og topp med srirachamajones og syltet løk.
Anrett på tallerkener sammen med pommes frites og salat i seksjoner.
Server resterende majones på siden som dipp.