Vegetarisk kikertbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikertbowl

Vegetarisk kikertbowl

med trefarget quinoa og søtpotetbiter

I dag skal vi lage en fantastisk vegetarbowl med mange spennende ingredienser. Vi starter med å ovnsbakte søtpoteter og polkabeter, samtidig som vi koker trefarget quinoa. Men det stopper ikke der! I dag skal vi nemlig også overraske med avokado, ovnsbakte kikerter og en kremet sesammajones!

Tags:
Vegetar
Enkel
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Trefarget quinoa

2 stk

Polkabete, chioggia

450 g

Søtpotet

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Avokado

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier914 kcal
Energi (kj)3822 kj
Fett39.7 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater105.8 g
Sukker24.1 g
Protein22.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Skrell søtpotet og skjær i 2 cm biter. Skjær polkabeter (uskrellet) i 1 cm skiver. Fordel søtpotet og polkabeter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en stor klype salt* og pepper*. Krydre søtpoteter med Ginger Ninja. Bak på øverste hylle i ovnen i 15-20 min, eller inntil gylne. TIPS: Pass på så polkabetene ikke blir brent.

Kok quinoa
2

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [5 dl | 10 dl]. Rør inn quinoa og kok opp. Senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til quinoaen har doblet seg i størrelse. Ta kjelen av varmen, hell av vannet og krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side under lokk.

Bak kikerter
3

Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Fordel kikerter på en stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje* [1 ss | 2 ss], Asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P] og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 10-12 min, til gylne.

Bland spinat og quinoa
4

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær deretter i tynne skiver. Skyll og grovhakk spinat. Tilsett spinat til ferdig quinoa og bland sammen til spinaten mykner.

Bland sesammajones
5

Bland sesammajones og en skvett vann* i en liten skål.

Server
6

Anrett quinoa, søtpoteter, polkabeter og kikerter i dype tallerkener. Topp med avokado og pynt med sesamfrø. Drypp over litt sesammajones.