topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med italiensk salsa cruda

Spaghetti bolognese er en populær klassiker, og i dag skal vi lage en vegetarisk versjon. Vi blander vegetardeigen i en smakfull tomatsaus med hvitløk, og topper retten med fersk basilikum og en frisk italiensk salsa cruda.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Soya
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

½ stk

Rødløk

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

½ boks

Tomatpure

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

125 g

Cherrytomater

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier757 kcal
Energi (kj)3167 kj
Fett23.5 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater94.8 g
Sukker22.8 g
Protein35.8 g
Natrium1188 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek vegetardeig
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett vegetardeig, og stek i 2-3 min.

Smaksett vegetardeig
3

Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, balsamico og tomatpure [1/2 pakke, 2P], og stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag tomatsaus
4

Tilsett hakket tomat, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann [1 dl | 2 dl] i stekepannen med vegetardeig. Senk til middels varme, og la putre i 3-4 min.

Bland inn Mornaysaus, og la putre i 1-2 min på lav varme.

Bland salat
5

I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Skjær cherrytomat i to.

Finhakk basilikum.

Bland cherrytomat, løk, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Bland spaghetti og tomatsaus godt sammen.

Server
6

Anrett vegetarbolognes i skåler.

Topp med finrevet ost og italiensk salsa cruda.