topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm tomat- og bønnegryte

Varm tomat- og bønnegryte

med rosmarinkrydret focaccia og gresk salatost

En enkel og raks oppskrift på varm tomat- og bønnegryte med cannellinibønner, tomater, paprika, spinat og hvitløk. Vi topper gryten med smuldret salatost, og serverer den med hjemmelaget focaccia med rosmarin.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Rosmarin

1 pakke

Cannellinibønner

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Paprika

½ boks

Tomatpure

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1.5 dl

Vann (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1226 kcal
Energi (kj)5130 kj
Fett44.8 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater141 g
Sukker26.1 g
Protein40.2 g
Natrium1092 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Rull ut pizzadeig med bakepapir og la hvile til steg 4. Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær paprika [½ stk, 2P] i 2 cm biter. Hell væske av cannellinibønner.

Lag saus
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, paprika, hvitløk og en klype salt* [1/4 ss | 1/2 ss] i 2-3 min, til mykt. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], balsamico og Mamas Favoritt. Kok i 1-2 min, til dyp farge.

Lag bønneblanding
3

Rør inn bønner, hakkede tomater, grønnsaksbuljong, sukker* [¼ ts | ½ ts] og vann* [1,5 dl | 3 dl]. Senk til middels varme og la småkoke under omrøring til servering.

Lag foccacia
4

Legg pizzadeig (med bakepapir) på et stekebrett. Brett deigen sammen, slik man lukker ei bok. Press 10 innrykk i deigen med fingrene. Plukk rosmarinblader [½ stk, 2P] og strø over deigen. Drypp olivenolje [2 ss | 4 ss] over toppen. Krydre med en stor klype salt*. Bak i ovnen i 12-13 min, til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør inn spinat i bønneblandingen, til spinaten faller sammen. Smak til med salt* og pepper*. Smuldre gresk salatost over toppen. Skjær focacciaen i fire.

Server
6

Anrett tomat- og bønnegryte i dype tallerkener. Drypp over en skvett olivenolje* om ønskelig. Server focaccia på siden.