
En enkel og raks oppskrift på varm tomat- og bønnegryte med cannellinibønner, tomater, paprika, spinat og hvitløk. Vi topper gryten med smuldret salatost, og serverer den med hjemmelaget focaccia med rosmarin.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder: Hvete, Gluten)
½ stk
Rosmarin
380 g
Cannellinibønner
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Paprika
35 g
Tomatpure
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
390 g
Hakkede tomater
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
60 g
Spinat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1.5 dl
Vann (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 2)

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Rull ut pizzadeig med bakepapir og la hvile til steg 4. Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær paprika [½ stk, 2P] i 2 cm biter. Hell væske av cannellinibønner.

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, paprika, hvitløk og en klype salt* [1/4 ss | 1/2 ss] i 2-3 min, til mykt. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], balsamico og Mamas Favoritt. Kok i 1-2 min, til dyp farge.

Rør inn bønner, hakkede tomater, grønnsaksbuljong, sukker* [¼ ts | ½ ts] og vann* [1,5 dl | 3 dl]. Senk til middels varme og la småkoke under omrøring til servering.

Legg pizzadeig (med bakepapir) på et stekebrett. Brett deigen sammen, slik man lukker ei bok. Press 10 innrykk i deigen med fingrene. Plukk rosmarinblader [½ stk, 2P] og strø over deigen. Drypp olivenolje [2 ss | 4 ss] over toppen. Krydre med en stor klype salt*. Bak i ovnen i 12-13 min, til gyllen og gjennomstekt.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør inn spinat i bønneblandingen, til spinaten faller sammen. Smak til med salt* og pepper*. Smuldre gresk salatost over toppen. Skjær focacciaen i fire.

Anrett tomat- og bønnegryte i dype tallerkener. Drypp over en skvett olivenolje* om ønskelig. Server focaccia på siden.

