Falt du for denne fristene oppskriften? Vi garanterer at du ikke blir skuffet over resultatet. I dag skal vi nemlig lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og kremet ricotta. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Cherrytomater
1 stk
Squash
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Prosciutto
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
30 g
Calabresepesto
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Rødløk
1 ts
Sukker (steg 1)
4 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær cherrytomater i to. Skjær squash i 1 cm tynne biter.
Skjær rødløk i 1 cm båter.
Fordel cherrytomater på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og bland med balsamico og sukker [1 ts | 2 ts]. Fordel squash og rødløk på den andre siden, drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.
Bak i 15-25 min til myke.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett Jorda Rundt og stek i 30 sek.
Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong.
Tilsett perlecouscous og senk til middels lav varme.
La putre i 12-15 min, eller til al dente. Hell av vannet.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at couscousen er myk, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 8-10 min, til sprø.
TIPS: La det være litt avstand mellom hver prosciuttoskive.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Når perlecouscous er ferdig kokt, tilsett spinat i kjelen og rør godt til spinaten faller litt sammen.
Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland calabresepesto [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], squash og rødløk i kjelen med perlecouscous. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener.
Topp med ovnsbakte cherrytomater.
Bryt prosciutto over og strø over finrevet ost.