topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm prosciuttosalat

Varm prosciuttosalat

med perlecouscous og ovnsbakte grønnsaker

Falt du for denne fristene oppskriften? Vi garanterer at du ikke blir skuffet over resultatet. I dag skal vi nemlig lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og kremet ricotta. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto og finrevet ost.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Cherrytomater

1 stk

Squash

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Prosciutto

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

30 g

Calabresepesto

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 1)

4 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier705 kcal
Energi (kj)2951 kj
Fett30.8 g
Mettet fett17.5 g
Karbohydrater76.8 g
Sukker16.9 g
Protein26.1 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær cherrytomater i to. Skjær squash i 1 cm tynne biter.

Skjær rødløk i 1 cm båter. 

Fordel cherrytomater på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og bland med balsamico og sukker [1 ts | 2 ts]. Fordel squash og rødløk på den andre siden, drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Bak i 15-25 min til myke.  

Kok perlecouscous
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett Jorda Rundt og stek i 30 sek.

Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong.

Tilsett perlecouscous og senk til middels lav varme.

La putre i 12-15 min, eller til al dente. Hell av vannet. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at couscousen er myk, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Rist prosciutto
3

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 8-10 min, til sprø.

TIPS: La det være litt avstand mellom hver prosciuttoskive.

Tilsett spinat
4

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Når perlecouscous er ferdig kokt, tilsett spinat i kjelen og rør godt til spinaten faller litt sammen.

Tilsett grønnsaker
5

Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland calabresepesto [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], squash og rødløk i kjelen med perlecouscous. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener.

Topp med ovnsbakte cherrytomater.

Bryt prosciutto over og strø over finrevet ost.