Skip to main content
Torsk florentine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Torsk florentine

Torsk florentine

med ovnsbakt rosenkål og kremet saus

Torsk florentine med ovnsbakt rosenkål og kremet saus.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

150 ml

Matfløte

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

60 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

1 stk

Sjalottløk

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

150 g

Rosenkål

2 g

Grønnsaksbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier648 kcal
Energi (kj)2712 kj
Fett23.4 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater63.4 g
Sukker11.7 g
Fiber10.1 g
Protein41.2 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Del poteter i to og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir (rosenkål skal legges på den andre siden senere). Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Stek i 25-30 min, til gyllen.

Forbered råvarer
2

Fjern bunnen på rosenkål og eventuelle gule blader. Del rosenkål i to. Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk tomat. Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss] og sitronskall i en dyp tallerken. Krydre fisk på begge sider med en klype salt*. Dypp fisk i melblandingen. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek rosenkål
3

Når potetene har ca. 10 min. igjen; fordel rosenkål på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt*. Stek videre i 10-12 min, til møre. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig. Overfør forsiktig til en tallerken. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

Senk til middels varme og stek sjalottløk i 1-2 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Kok i 1-2 min, til spinaten faller sammen. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. TIPS: Ikke vask stekepannen, så får du med sausen fra fisken.

Server
6

Anrett poteter og rosenkål på tallerkener. Press over en skvett sitronsaft. Hell saus ved siden av grønnsakene. Legg fisk over sausen.