HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTorsk Florentine
topBanner
Torsk florentine

Torsk florentine

med ovnsbakt rosenkål og kremet saus

Torsk florentine med ovnsbakt rosenkål og kremet saus.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:FiskMelkEggSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 stk

Sjalottløk

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

150 g

Rosenkål

2 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier648 kcal
Energi (kj)2712 kj
Fett23.42 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater63.36 g
Sukker11.7 g
Protein41.19 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Del poteter i to og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir (rosenkål skal legges på den andre siden senere). Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Stek i 25-30 min, til gyllen.

2

Fjern bunnen på rosenkål og eventuelle gule blader. Del rosenkål i to. Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk tomat. Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss] og sitronskall i en dyp tallerken. Krydre fisk på begge sider med en klype salt*. Dypp fisk i melblandingen. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Når potetene har ca. 10 min. igjen; fordel rosenkål på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt*. Stek videre i 10-12 min, til møre. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig. Overfør forsiktig til en tallerken. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Senk til middels varme og stek sjalottløk i 1-2 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Kok i 1-2 min, til spinaten faller sammen. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. TIPS: Ikke vask stekepannen, så får du med sausen fra fisken.

6

Anrett poteter og rosenkål på tallerkener. Press over en skvett sitronsaft. Hell saus ved siden av grønnsakene. Legg fisk over sausen.