topBanner
Teriyaki-glasert svinekam

Teriyaki-glasert svinekam

med cashewnøtter og ingefærris

I dag lager vi forførende godt svinekjøtt med teriyakismak! Vi steker svinekjøtt, grønne bønner, gulrøtter og løk, som vi deretter blander med en herlig saus laget av soya, honning, hvitløk og ingefær. Vi serverer svinekjøtt og grønnsaker med kremet ingefærris, og så topper vi alt med lime og cashewnøtter!

Tags:Rask
Allergener:HveteSoyaNøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Svinekam

1 stk

Ingefær

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

50 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

25 g

Honning

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

5 ts

Sukker* (steg 4)

3 dl

Vann* (steg 4)

1 ss

Hvetemel* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3040 kj
Kalorier727 kcal
Fett12 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater108.63 g
Sukker33.25 g
Protein43.95 g
Natrium5.374 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skrell og riv ingefær. Smelt en klatt smør, og en skvett olivenolje i en stor kjele på middels varme. Tilsett halvparten av ingefær og stek i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær rødløk i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Rens grønne bønner og skjær i 2 cm store biter. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter. Skjær svinekam i 3 cm store terninger på et eget skjærebrett.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min. Overfør kjøttet til en tallerken og sett til side. Senk til middels varme, tilsett en ny skvett olivenolje og stek grønne bønner, gulrot og løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og resterende ingefær og stek i ytterligere 1 min. Overfør grønnsakene til en skål og sett til side.

4

Tilsett vann [2 ss | 5 ss], soyasaus, honning og sukker [2,5 ss | 5 ss] i stekepannen og rør godt. Bland hvetemel [1 ss | 2 ss] og vann [3 ss | 6 ss] i en liten skål og rør til det ikke er klumper. Tilsett melblandingen i stekepannen og varm opp under omrøring i 3-4 min, for å unngå klumper.

TIPS: Hvis sausen blir for tykk, tilsett 1 ss vann.

5

Når sausen er ferdig, tilsett svinekjøtt og grønnsaker og rør godt. Grovhakk cashewnøtter.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med teriyaki-glasert svinekjøtt med grønnsaker. Strø over cashewnøtter og server limebåter på siden.