Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Ingefær
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
150 g
Grønne bønner
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Honning
20 g
Cashewnøtter
etter behov
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
5 ts
Sukker (steg 4)
5 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
Skrell og riv ingefær. Smelt en klatt smør*, og en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Tilsett halvparten av ingefær og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Skjær rødløk i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Rens grønne bønner og skjær i 2 cm store biter. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter. Skjær svinekam i 3 cm store terninger på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min. Overfør kjøttet til en tallerken og sett til side. Senk til middels varme, tilsett en ny skvett olivenolje* og stek grønne bønner, gulrot og løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og resterende ingefær og stek i ytterligere 1 min. Overfør grønnsakene til en skål og sett til side.
Tilsett vann* [2 ss | 5 ss], soyasaus, honning og sukker* [2,5 ss | 5 ss] i stekepannen og rør godt. Bland hvetemel* [1 ss | 2 ss] og vann* [3 ss | 6 ss] i en liten skål og rør til det ikke er klumper. Tilsett melblandingen i stekepannen og varm opp under omrøring i 3-4 min, for å unngå klumper. TIPS: Hvis sausen blir for tykk, tilsett 1 ss vann.
Når sausen er ferdig, tilsett svinekjøtt og grønnsaker og rør godt. Grovhakk cashewnøtter.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med teriyaki-glasert svinekjøtt med grønnsaker. Strø over cashewnøtter og server limebåter på siden.