HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTeriyaki Glasert Svinekam
topBanner
Teriyaki-glasert svinekam

Teriyaki-glasert svinekam

med cashewnøtter og ingefærris

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:GlutenSoyaNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Ingefær

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

50 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

25 g

Honning

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

5 ts

Sukker (steg 4)

5 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier719 kcal
Energi (kj)3008 kj
Fett9.14 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater105.57 g
Sukker33.5 g
Protein49.84 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skrell og riv ingefær. Smelt en klatt smør*, og en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Tilsett halvparten av ingefær og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær rødløk i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Rens grønne bønner og skjær i 2 cm store biter. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter. Skjær svinekam i 3 cm store terninger på et eget skjærebrett. 

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min. Overfør kjøttet til en tallerken og sett til side. Senk til middels varme, tilsett en ny skvett olivenolje* og stek grønne bønner, gulrot og løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og resterende ingefær og stek i ytterligere 1 min. Overfør grønnsakene til en skål og sett til side.

4

Tilsett vann* [2 ss | 5 ss], soyasaus, honning og sukker* [2,5 ss | 5 ss] i stekepannen og rør godt. Bland hvetemel* [1 ss | 2 ss] og vann* [3 ss | 6 ss] i en liten skål og rør til det ikke er klumper. Tilsett melblandingen i stekepannen og varm opp under omrøring i 3-4 min, for å unngå klumper. TIPS: Hvis sausen blir for tykk, tilsett 1 ss vann.

5

Når sausen er ferdig, tilsett svinekjøtt og grønnsaker og rør godt. Grovhakk cashewnøtter.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med teriyaki-glasert svinekjøtt med grønnsaker. Strø over cashewnøtter og server limebåter på siden.