HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacobowl
topBanner
Tacobowl

Tacobowl

med kylling, bønner og tomatsalsa

Tags:Rask
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

½ pakke

Svarte bønner

1 g

Chiliflak

50 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

1 stk

Gul paprika

1 pose

Koriander

0.15 boks

Tomatpure

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

1 ss

Vann (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier696 kcal
Energi (kj)2911 kj
Fett21.93 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater72.72 g
Sukker6.7 g
Protein47.14 g
Natrium71.3 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke smugtitt!

2

Finhakk tomat og paprika. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Bland kyllingstrimler, Tex-Mex, en klype salt* og en skvett olivenolje* i en skål.

3

Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* i en sil. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Tilsett bønner, tomatpuré [1 ss | 2 ss], vann* [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak og stek i ytterligere 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Bruk så mye eller lite chili du vil.

5

Bland tomat, paprika, en stor skvett limesaft*, en skvett olivenolje* og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett hvitløksris, kylling og tomatsalsa i dype tallerkener. Topp med revet mozzarella og resterende koriander. Server limebåter på siden.