Skip to main content
Svinekjøttkofta i pita

Svinekjøttkofta i pita

Lag din egen - nyt sammen

Med vårt barnevennlige konsept kan store og små sette sammen måltidets deler akkurat som de vil. Slik kan alle nyte sine favoritter og fortsatt samles rundt bordet. Disk opp med våre svinekoftaer i pitabrød, og la alle rundt middagsbordet bestemme selv hva de vil ha! Vi kan friste med fargerike rotfruktfries, salat, tomat, rødløk og hvitløksyoghurt. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Tomat

½ stk

Hvitløk

4 g

Panamat

½ stk

Løk

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

250 g

Svinekjøttdeig

½ stk

Salat

2 stk

Pitabrød

(Inneholder: Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 stk

Egg til koftaer

¼ ts

Salt til koftaer

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier850 kcal
Energi (kj)3558 kj
Fett41.4 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater72.4 g
Sukker23.3 g
Protein40.1 g
Natrium136.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, knollselleri og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered kofta
2

I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, brødrasp, Panamat og salt i en stor skål.

Form farse til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.

Stek koftaer
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu med jevne mellomrom.

Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, eller til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland dressing
4

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.

Grovhakk tomat.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en liten skål.

Varm pitabrød
5

Hold pitabrød under rennende vann i 1 sek.

Legg dem direkte på en rist i ovnen og varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Server
6

Anrett fries på tallerkener.

Sett frem pitabrød, koftaer, grønnsaker og dressing på bordet.

Fyll pitabrød med valgfrie tilbehør.