Skip to main content
Sursøt blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sursøt blomkål

Sursøt blomkål

med grønnsaksris og salte peanøtter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi steker blomkål og lar den putre i en nydelig sursøt saus med hvitløk, ingefær, søt chilisaus og soyasaus. Tilbehøret er luftig ris, som vi blader med syltede grønnsaker, og til slutt topper vi alt med salte peanøtter.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde spor av: Selleri)

1 stk

Hvitløk

¼ stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Vårløk

50 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier627 kcal
Energi (kj)2622 kj
Fett18.5 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater92.5 g
Sukker24.9 g
Protein17.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle
Stor stekepanne

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør og kok under lokk på lav varme i 10 min. 

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter. 

Press eller finhakk hvitløk.

Riv ingefær (uskrelt) fint [1/4 stk, 1/2 stk].

Del paprika i to, fjern frøene og skjær i 1 cm strimler. 

Skjær vårløk i tynne skiver, hold grønne og hvite deler hver for seg. 

Grovhakk peanøtter.

Forbered blomkål
3

Bland sammen blomkål, olivenolje  [1 ss | 2 ss], salt, pepper og mel [1 ss | 2 ss] i en stor bolle.

Stek blomkål
4

Bland hvitvinseddik og sukker  [1 ts | 2 ts] i en mellomstor bolle. 

Ha i strimlet salatblanding, salt og pepper.

Varm olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme. 

Stek blomkål i 3-4 min, eller til gyllen. 

Lag saus
5

Senk til middels varme og tilsett hvitløk, ingefær, paprika og den hvite delen av vårløken. 

Stek i 1-2 min, eller til velduftende. 

Tilsett søt chilisaus, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 2-4 min til sausen tykner. 

Server
6

Bland syltede grønnsaker med ris og fordel i to skåler. 

Server med sticky blomkål og saus på toppen.

Pynt med grønn vårløk og hakkede peanøtter.