4 g
Central American Style-kryddermiks
170 g
Perlecouscous
(Inneholdergluten)1 pose
Bladpersille
15 ml
Balsamico
(InneholderSulfitter)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)275 g
Blomkål
60 g
Spinat
340 g
Gresk salatost
(Inneholdermelk)1 stk
Chorizo-pølse
(Inneholdermelk)1 stk
Gulrot
1 ts
Rødløk
4 dl
Sukker* (steg 4)
1 ss
Vann* (steg 2)
Vann* (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Skjær blomkål til buketter. Fordel blomkål og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Strø over panamat og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min.
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til lav varme og småkok i 12-15 min.
Skjær chorizo i 1 cm store biter. Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og rødløk i 4-5 min. TIPS: Chorizo er sterkt.
Tilsett balsamico, vann* [1 spsk | 2 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk] til stekepannen og bland godt. Stek i 3-5 min.
Grovhakk persille og spinat. Bland perlecouscous, spinat, karamellisert løk og chorizo, ovnsbakte grønnsaker, halvparten av persillen og halvparten av gresk salatost. Smak til med salt* og pepper*.
Fordel chorizo, ovnsbakte grønnsaker og couscous på dype tallerkener. Strø over resterende salatost og persille.