Våre matkasserHjelpGavekort
Ovnsbakt torsk i sitronsmørsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk i sitronsmørsaus

Ovnsbakt torsk i sitronsmørsaus

med moste poteter og syltet rødløk

Dagens middag er enkel å lage, samtidig som den gir følelsen av å være på en fin fiskerestaurant. Rettens ekstra gode smak kommer av at torsken stekes i en fyldig sitronsaus med dill og smør. Til fisken serverer vi ovnsbakte poteter, sprø brokkoli, syltede rødløk og rømme.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Melk
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

250 g

Brokkoli

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier494 kcal
Energi (kj)2067 kj
Fett13 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater52.4 g
Sukker9.7 g
Protein35.02 g
Natrium408.1 mg

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Kok poteter i 12-15 min, til lett møre. Hell av vannet og mos potetene lett med en potetmoser. Bland med en stor skvett olivenolje og en klype salt. Fordel moste poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.

Stek grønnsaker
2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Legg i en skål og hell over en skvett olivenolje og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Fordel brokkoli på den andre siden av stekebrettet. Stek i ovnen i 15 min. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P – ett til poteter og ett til brokkoli.

Sylt rødløk
3

Halver rødløk [½ stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til løken er dekket. Rør godt og sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Lag sitronsaus
4

Del sitron i to. Finhakk dill. Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper på hver side. Stek fisk i 2-3 min. Snu fisken og tilsett sitronsaus og smør [1ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett moste poteter på tallerkener. Topp med en stor klatt rømme, syltet rødløk og resterende dill. Legg på stekt brokkoli og topp med fisk og sitronsaus.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image