Stekt svinekjøtt i sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinekjøtt i sennepssaus

Stekt svinekjøtt i sennepssaus

med sautert eple og knollsellerimos

Med denne oppskriften byr vi på en enkel og smakfull rett med svinekjøtt, knollselleri- og potetmos. Som tilbehør steker vi rødløk, eple og spinat som tilføyer både farge og smak. Prikken over i-en er en nydelig saus laget av sky fra svinekjøttet, kyllingbuljong og grov sennep. En rask og god middag til både hverdag og kos.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

2 stk

Eple

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Kyllingbuljong

6 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier643 kcal
Energi (kj)2692 kj
Fett23.3 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater67.3 g
Sukker20.1 g
Protein44.9 g
Natrium425.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og knollselleri i 2 cm store biter.

Kok potet og knollselleri i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm brede båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i skiver (1 per pers) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøtt i 1-2 min på hve side, eller til gyllent og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk og eple i 3-4 min, til løken blir blank.

Rør inn spinat og hvitløk. Stek i 30 sek., eller til spinaten er myk. Sett til side i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Lag saus
5

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], hvetemel [1/2 ss | 1 ss], kyllingbuljong og grov sennep [1/2 pakke, 2P] i stekepannen. 

Skrap opp det som har karamellisert seg i bunnen og la småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Bland svinekjøtt i sausen og stek videre i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Krydre saus med salt og pepper.

Server
6

Anrett knollsellerimos på tallerkener.

Topp med svinekjøtt, og server med eple, spinat og løk.

Øs over resterende saus.