Sprøstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt kylling

Sprøstekt kylling

med søtpotetfries og hvitløksdressing

Sett tennene i sprøstekt kylling som passer perfekt sammen med pommes frites laget av søtpotet. Med en kremet hvitløksmajones og gyllenstekt brokkoli blir denne retten en favoritt for både store og små.

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

450 g

Søtpotet

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2675 kj
Fett24.6 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater50.9 g
Sukker6.2 g
Protein48.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag søtpotetfries
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet i 1 cm staver. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre.

Bak brokkoli
2

Skjær brokkoli i små buketter og grovhakk stilken. Fordel brokkoli (og stilk) på stekebrettet i ovnen når søtpotetene har 15 min igjen. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 15 min, til møre.

Forbered panering
3

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko med en klype salt* og pepper* i en annen dyp tallerken. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Panér kylling
4

Dypp kylling i egg og deretter i panko. Sett til side på en tallerken. Skrell og finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland hvitløk, rømme [1/2 pakke, 2P] og majones i en skål til hvitløksdressing.

Stek kylling
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av kyllingen i 7-10 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Gjenta med resterende kylling. Tilsett mer olivenolje* ved behov. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett brokkoli, søtpotetfries og sprøstekt kylling på tallerkener. Server hvitløksdressing på siden.