Sett tennene i sprøstekt kylling som passer perfekt sammen med pommes frites laget av søtpotet. Med en kremet hvitløksmajones og gyllenstekt brokkoli blir denne retten en favoritt for både store og små.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
450 g
Søtpotet
½ stk
Hvitløk
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet i 1 cm staver. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre.
Skjær brokkoli i små buketter og grovhakk stilken. Fordel brokkoli (og stilk) på stekebrettet i ovnen når søtpotetene har 15 min igjen. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 15 min, til møre.
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko med en klype salt* og pepper* i en annen dyp tallerken. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Dypp kylling i egg og deretter i panko. Sett til side på en tallerken. Skrell og finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland hvitløk, rømme [1/2 pakke, 2P] og majones i en skål til hvitløksdressing.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av kyllingen i 7-10 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Gjenta med resterende kylling. Tilsett mer olivenolje* ved behov. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett brokkoli, søtpotetfries og sprøstekt kylling på tallerkener. Server hvitløksdressing på siden.