topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø katsu-kylling

Sprø katsu-kylling

med coleslaw og ingefærris

Kylling katsu er en japansk klassiker bestående av panert kylling servert med en brun, tykk katsusaus. I vår versjon panerer vi kyllingen, før vi sprøsteker den i pannen. Samtidig koker vi luftig ris smaksatt av stekt ingefær, og blander en kremet coleslaw med majones, gulrot og kål. Kyllingen toppes med en nydelig katsu-saus laget med soyasaus, søt chilisaus, smør og vårt eget karrikrydder, Curry-On.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Curry-On

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

150 g

Spisskål, skåret

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Lime

1 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 ss

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1.5 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier877 kcal
Energi (kj)3669 kj
Fett22.6 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater114 g
Sukker17.3 g
Protein51.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko paneringsmel i en tredje dyp tallerken.

Stek kylling
3

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje hvis kyllingen setter seg fast i pannen.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Bruk en ekstra stekepanne eller stek i omganger for 4P.

Bland coleslaw
4

Mens kyllingen steker, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland kål, gulrot, en skvett limesaft, majones, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Lag katsu-saus
5

Når kyllingen er ferdigstekt, forbered katsu-saus.

Tørk av og smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett Curry-On og hvetemel [1/2 ss | 1 ss], og stek i 1 min.

Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1 1/2 dl | 3 dl]. La småkoke til noe tyknet, i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling og coleslaw ved siden av risen.

Topp kylling med katsu-saus.