topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk chorizobowl

Spansk chorizobowl

med perlecouscous og gresk salatost

Karamellisert krydret chorizo med løk og ovnsbakte grønnsaker krydret med vår herlige krydderblanding, Panamat. Vi lager også en luftig couscous toppet med gresk salatost og fersk persille. Her har du en ekte smaksfest å se frem til!

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Panamat

340 g

Chorizo-pølse

(Inneholder Melk)

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 4)

4 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1010 kcal
Energi (kj)4228 kj
Fett51.7 g
Mettet fett20.1 g
Karbohydrater85 g
Sukker14.9 g
Protein42.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Skjær blomkål i buketter. Fordel blomkål og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Strø over Panamat og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min, til møre.

Kok perlecouscous
2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til lav varme og la småkoke i 12-15 min, eller til ‘al dente’. 

Stek chorizo
3

Grovhakk chorizo. Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og rødløk i 4-5 min.

Tilsett balsamico
4

Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] i stekepannen og rør godt. Stek i 3-5 min, til mørk og karamellisert. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland chorizo og couscous
5

Grovhakk persille og spinat. Bland perlecouscous, spinat, karamellisert løk og chorizo, ovnsbakte grønnsaker, halvparten av persillen og halvparten av gresk salatost. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett perlecouscous, ovnsbakte grønnsaker og chorizo i dype tallerkener. Smuldre over resterende salatost og pynt med persille.