Skip to main content
Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

med kalamataoliven og hvitløksbrød

Bli med på en kulinarisk reise til Italia med denne enkle og velsmakende spaghettiretten. Puttanesca-sausen lager vi av stekt gulrot, rikelig med deilig krydder, soltørkede tomater, kalamataoliven, spinat og smør. Vi pynter retten med frisk basilikum og gresk salatost, og vi legger ved sprøstekt hvitløksbaguette.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder: Hvete, Gluten)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

50 g

Soltørkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

70 g

Kalamataoliven

60 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Gulrot

100 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olje til brød

2 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

½ ts

Sukker til saus

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier1062 kcal
Energi (kj)4442 kj
Fett51.4 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater114.4 g
Sukker17.1 g
Fiber10.6 g
Protein31.6 g

Framgangsmåte

Rist hvitløksbaguette
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skjær baguette i to.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt i en liten skål.

Overfør baguette til et stekebrett med bakepapir. Drypp hvitløksolje over.

Bak i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.

Forbered råvarer
2

Grovhakk soltørkede tomater og oliven.

Riv gulrot (uskrelt) fint.

Skyll spinat.

Kok spaghetti
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at spaghetti er fmyk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.

Tilsett tomat, oliven, chiliflak, Middelhavsdrøm og Hvitløksflørt, og stek i 1 min, eller til velduftende.

Tilsett tomatpuré og sukker, og stek i ytterligere 1 min.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.

Lag puttanesca-saus
5

Senk varmen til middels og tilsett spinat, pastavann, finrevet ost og smør. Bland godt og stek i 2-3 min.

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Når spaghettien er ferdig, bland sammen med saus.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten ser tørr ut.

Server
6

Anrett spaghetti puttanesca i skåler. Pynt med gresk salatost og basilikum.

Server hvitløksbaguette på siden.