topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

med kalamataoliven og hvitløksbrød

Bli med på en kulinarisk reise til Italia med denne enkle og velsmakende spaghettiretten. Puttanesca-sausen lager vi av stekt gulrot og løk, rikelig med deilig krydder, soltørkede tomater, kalamataoliven, spinat og smør. Vi pynter retten med frisk basilikum og ost, og vi legger ved sprøstekt hvitløksbaguette.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

50 g

Soltørkede tomater

1 g

Chiliflak

4 g

Middelhavsdrøm

1 boks

Tomatpure

40 g

Kalamataoliven

1 stk

Løk

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

1 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier909 kcal
Energi (kj)3802 kj
Fett37 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater115.6 g
Sukker21.9 g
Protein24.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Rist hvitløksbaguette
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skjær baguette i to.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål.

Overfør baguette til et stekebrett med bakepapir. Drypp hvitløksolje over.

Bak i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.  

Forbered råvarer
2

Grovhakk soltørkede tomater og oliven.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Riv gulrot (uskrelt) fint.

Skyll spinat.

Kok spaghetti
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Rett før vannet helles av, spar litt pastavann [2,5 dl | 5 dl]. 

Hell av vannet og la spaghetti ligge i kjelen.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghetti er fmyk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.

Tilsett tomat, oliven, chiliflak, Middelhavsdrøm og Hvitløksflørt, og stek i 1 min, eller til velduftende.

Tilsett tomatpuré og sukker [1/2 ts | 1 ts], og stek i ytterligere 1 min.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.  

Lag puttanesca-saus
5

Senk varmen til middels og tilsett spinat, pastavann [2 dl | 4 dl] og smør [1 ss | 2 ss]. Bland godt og stek i 2-3 min. 

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Når spaghetti er ferdig, bland sammen med saus.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten ser tørr ut. 

Server
6

Anrett spaghetti puttanesca i skåler. Pynt med finrevet ost og basilikum.

Server hvitløksbaguette på siden.