125 g
Bacon, skiver
2 stk
HvitlĆøk
270 g
Finrevet ost
(Inneholdermelk, Egg)60 g
Spaghetti
(InneholderglutenKan inneholdesoya)200 g
Spinat
1 pose
Sjampinjong
300 ml
Bladpersille
1 stk
MatflĆøte
(Inneholdermelk)4 g
Eple
2 stk
GrĆønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)Egg* (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitlĆøk. SkjƦr eple i tynne bĆ„ter. Finhakk persilleblader. SkjƦr sopp i skiver. Grovhakk bacon pĆ„ et eget skjƦrebrett. Skyll spinat i et dĆørslag under kaldt vann*.Ā
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til āal denteā. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] fĆør du heller av vannet og legger pasta tilbake i kjelen. TIPS: āAl denteā betyr at pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.Ā
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pĆ„ middels hĆøy varme. Stek bacon i 5-6 min, til sprĆø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, til myk. Tilsett hvitlĆøk og halvparten av spinaten og stek i 1 min, til spinaten har falt sammen. Senk til middels varme.Ā
Separer eggehvite fra eggeplomme [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matflĆøte [1/2 boks, 2P], finrevet ost og grĆønnsaksbuljong i en skĆ„l. Krydre med en klype pepper*. Pisk alt med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved Ć„ bruke bare eggeplommen, blir sausen ekstra tykk!Ā
Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen og stek i 2 min, til pastaen er dekket av saus. RĆør godt underveis. Smak til med salt* og pepper*. Bland eple og resterende spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skĆ„l.Ā
Fordel spaghetti carbonara pĆ„ tallerkener. StrĆø over persille og server salat pĆ„ siden.Ā