HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Carbonara
topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spinat- og eplesalat

Tags:Barnevennlig
Allergener:melkEggglutenSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

125 g

Bacon, skiver

2 stk

Hvitløk

270 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

60 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

200 g

Spinat

1 pose

Sjampinjong

300 ml

Bladpersille

1 stk

Matfløte

(Inneholdermelk)

4 g

Eple

2 stk

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

Egg (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1079 kcal
Energi (kj)4515 kj
Fett49.99 g
Mettet fett26.6 g
Karbohydrater110.09 g
Sukker16.9 g
Protein41.46 g
Natrium0.5 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne båter. Finhakk persilleblader. Skjær sopp i skiver. Grovhakk bacon på et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. 

2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] før du heller av vannet og legger pasta tilbake i kjelen. TIPS: “Al dente” betyr at pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. 

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min, til sprø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, til myk. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i 1 min, til spinaten har falt sammen. Senk til middels varme. 

4

Separer eggehvite fra eggeplomme [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matfløte [1/2 boks, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper*. Pisk alt med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved å bruke bare eggeplommen, blir sausen ekstra tykk! 

5

Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen og stek i 2 min, til pastaen er dekket av saus. Rør godt underveis. Smak til med salt* og pepper*. Bland eple og resterende spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. 

6

Fordel spaghetti carbonara på tallerkener. Strø over persille og server salat på siden.