HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Carbonara
topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spinat- og eplesalat

Tags:Barnevennlig
Allergener:melk•Egg•gluten•Selleri

Les etiketten pƄ produktet for Ƅ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ƅ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

125 g

Bacon, skiver

2 stk

HvitlĆøk

270 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

60 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

200 g

Spinat

1 pose

Sjampinjong

300 ml

Bladpersille

1 stk

MatflĆøte

(Inneholdermelk)

4 g

Eple

2 stk

GrĆønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

Egg* (steg 4)

NƦringsinnhold
NƦringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1079.115 kcal
Energi (kj)4515.0171 kj
Fett49.986 g
Mettet fett26.6 g
Karbohydrater110.0892 g
Sukker16.9 g
Protein41.4605 g
Natrium0.5 mg
arrow down iconarrow down icon
•Stekepanne
•Kasserolle
FramgangsmƄte
FramgangsmƄtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne bÄter. Finhakk persilleblader. Skjær sopp i skiver. Grovhakk bacon pÄ et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. 

2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ā€œal denteā€. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] fĆør du heller av vannet og legger pasta tilbake i kjelen. TIPS: ā€œAl denteā€ betyr at pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.Ā 

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min, til sprø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, til myk. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i 1 min, til spinaten har falt sammen. Senk til middels varme. 

4

Separer eggehvite fra eggeplomme [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matfløte [1/2 boks, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skÄl. Krydre med en klype pepper*. Pisk alt med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved Ä bruke bare eggeplommen, blir sausen ekstra tykk! 

5

Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen og stek i 2 min, til pastaen er dekket av saus. Rør godt underveis. Smak til med salt* og pepper*. Bland eple og resterende spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skÄl. 

6

Fordel spaghetti carbonara pĆ„ tallerkener. StrĆø over persille og server salat pĆ„ siden.Ā