Sesam- og umamiglasert laksebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- og umamiglasert laksebowl

Sesam- og umamiglasert laksebowl

med ris, limeslaw og salte peanøtter

Kan vi friste med laks til middag? Denne bowlen er fylt av aromatisk jasminris toppet med sesam- og umamiglasert laks og limeduftende slaw. Et dryss salte peanøtter og en klatt asiatisk majones er kronen på verket.

Tags:
Rask
Allergener:
Sesam
Fisk
Soya
Hvete
Gluten
Bløtdyr
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

200 g

Spisskål

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

10 ml

Sesamolje

(Inneholder: Sesam)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

25 g

Umamisaus

(Inneholder: Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

1 g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til slaw

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til glaze

2 ss

Vann til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1037 kcal
Energi (kj)4339 kj
Fett64.1 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater74.6 g
Sukker6.8 g
Protein38.3 g
Natrium57.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris, halvparten av sesamfrø og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær kål i tynne skiver.

Grovhakk salat.

Skjær vårløk i tynne, skrå skiver.

Halver lime.

Bland slaw
3

Bland kål, salat, vårløk, en stor skvett limesaft, sesamolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek laks
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
5

Tilsett umamusais, chiliflak, resterende sesamfrø, smør, vann og en klype pepper i stekepannen. La småkoke i 1 min, eller til sausen tykner noe.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris, laks og slaw i skåler.

Øs umamisaus over fisk.

Topp med peanøtter og en klatt asiatisk majones.