topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sataystekt svinekjøtt

Sataystekt svinekjøtt

med ingefærris og syltet agurk

Salt og søtt er stikkordene som enklest beskriver satay. Andre kjennetegn ved dagens rett er ingefærkokt ris, en rund og god marinade til svinekjøttet og sødme fra paprika. Vi skal også sylte agurk for en ekstra god og balansert smak.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

1 stk

Vårløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier731 kcal
Energi (kj)3058 kj
Fett22.6 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater81.2 g
Sukker17.9 g
Protein49.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Ginger Ninja og salt* [½ ts | 1 ts], og rør godt. Legg på lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag marinade
2

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett. Bland soyasaus og halvparten av sataysausen i en skål. Tilsett svinekjøtt og bland godt. Sett til side.

Sylt agurk
3

Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett vann* til agurken er dekket. Rør godt og sett til side. Hell av vannet rett før servering.

Stek grønnsaker
4

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm staver. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og det hvite av vårløken i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje* (om nødvendig) i stekepannen på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt (spar på marinaden i skålen), krydre med en klype salt* og stek i 2-3 min, til nesten gjennomstekt. Tilsett marinade, resterende sataysaus og grønnsaker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til alt er varmet opp.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel. Anrett ris i dype tallerkener. Topp med svinekjøtt og grønnsaker og hell over saus fra stekepannen. Legg syltet agurk på siden. Topp med det grønne av vårløken og saltede peanøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image