HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSataystekt Svinekjøtt
topBanner
Sataystekt svinekjøtt

Sataystekt svinekjøtt

med ingefærris og syltet agurk

Salt og søtt er stikkordene som enklest beskriver satay. Andre kjennetegn ved dagens rett er ingefærkokt ris, en rund og god marinade til svinekjøttet og sødme fra paprika. Vi skal også sylte agurk for en ekstra god og balansert smak.

Tags:Rask
Allergener:SennepEggGlutenSoyaPeanøtterSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

5 g

Ginger Ninja

(InneholderSennep, Egg)

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

100 g

Sataysaus

(InneholderGluten, Soya, Peanøtter)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Paprika

1 stk

Vårløk

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier731 kcal
Energi (kj)3058 kj
Fett22.59 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater81.18 g
Sukker17.9 g
Protein49.55 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Ginger Ninja og salt* [½ ts | 1 ts], og rør godt. Legg på lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett. Bland soyasaus og halvparten av sataysausen i en skål. Tilsett svinekjøtt og bland godt. Sett til side.

3

Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett vann* til agurken er dekket. Rør godt og sett til side. Hell av vannet rett før servering.

4

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm staver. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og det hvite av vårløken i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken.

5

Varm opp en skvett olivenolje* (om nødvendig) i stekepannen på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt (spar på marinaden i skålen), krydre med en klype salt* og stek i 2-3 min, til nesten gjennomstekt. Tilsett marinade, resterende sataysaus og grønnsaker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til alt er varmet opp.

6

Rør opp risen med en gaffel. Anrett ris i dype tallerkener. Topp med svinekjøtt og grønnsaker og hell over saus fra stekepannen. Legg syltet agurk på siden. Topp med det grønne av vårløken og saltede peanøtter.