topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask spaghetti bolognese

Rask spaghetti bolognese

med basilikum og finrevet ost

Det er vanskelig å si nei til pasta bolognese, og når den i tillegg er ferdig før dere aner det, er den ekstra vanskelig å motstå. Bolognesen består av krydret kjøttdeig og gulrot stekt i en worcestersaus og basilikum. Samtidig koker vi spaghetti, og så er maten klar!

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

2 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

2 stk

Gulrot

4 g

Hvitløksflørt

2 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier920 kcal
Energi (kj)3851 kj
Fett40.1 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater90.7 g
Sukker24.5 g
Protein45.9 g
Natrium1200 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand i midten.

Stek kjøtt
2

I mellomtidne, riv gulrot (uskrelt). 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. 

Tilsett kjøttdeig, gulrot, Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], hvitløksflørt og salt [½ ts | 1 ts] i 4-5 min. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Tilsett worcestersaus, buljong, hakkede tomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann og en klype sukker. Kok opp, senk deretter til middels varme og la småkoke i 5-6 min, til sausen tykner. 

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen blir for tykk.

Grovhakk basilikum
4

I mellomtiden, grovhakk basilikum.

Bland sammen
5

Vend spaghetti og basilikum inn i sausen. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Bland alt i kjelen om det er enklere.

Server
6

Anrett bolognese i dype tallerkener.

Topp med italiensk hardost. 

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.