Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoasalat

Quinoasalat

med grønne linser, flaskegresskar og granateple

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Sesam
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

½ pakke

Grønne linser

½ stk

Butternutgresskar

100 g

Trefarget quinoa

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

½ stk

Granateple

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pakke

Gresskarkjerner

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier529 kcal
Energi (kj)2212 kj
Fett13.99 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater73.69 g
Sukker17.4 g
Protein22.52 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak gresskar
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* i en stor gryte. Rens gresskar, fjern frø og skjær i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel gresskar på en bakeplate med bakepapir. Drypp over med olivenolje*, og dryss med Dukkah-godt [1/2 pose | 2P]. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til de er sprø og gyldne.

Kok quinoa
2

Tilsett grønnsaksbuljong i gryten med kokende vann* og rør rundt så det oppløses. Tilsett quinoa og kok opp. Senk til middels høy varme og la simre i 12-15 min, eller til quinoa har doblet i størrelse. Skru av varmen, hell vannet fra ved bruk av sil og ha quinoa tilbake i gryten. Sett til side med lokk.

Forbered frukt & grønt
3

Rull granateple mellom hendene for å løse frøene. Del granateple [1/2 | 2P] på midten. Senk granateple i en bolle med vann* og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Press eller finhakk hvitløk [½ fedd, 2P]. Skyll linser under kaldt vann* i en sil [1/2 pakke | 2P].

Rist gresskarkjerner
4

Varm en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett gresskarkjerner og rist i 2-3 min eller til de begynner “å poppe”. Sett gresskarkjerner til side og skyll stekepannen. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett linser og stek til de er gjennomvarme, 2-3 min. TIPS: Å skylle pannen gjør at den kjøler ned, så linsene ikke begynner å poppe!

Bland salat
5

Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en liten bolle. Bland quinoa, kålmix, sitronskall, linser, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.

Servér
6

Anrett salat i skåler og topp med granateple, gresskar og gresskarkjerner. Drypp over med yoghurtdressing.