Våre matkasserHjelpGavekort
Prosciutto-risotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciutto-risotto

Prosciutto-risotto

med knasende sukkererter og stekt sjampinjong

I dag står to herligheter fra Italia på menyen, nemlig risotto og prosciutto! Med denne enkle oppskriften blir du en mester på risotto, og alle til bords kan glede seg over en smaksblanding bestående av blant annet sukkererter, sopp, sitron og persille.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Risottoris

50 g

Prosciutto

200 g

Sjampinjong

½ stk

Sitron

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

½ pose

Bladpersille

75 g

Sukkererter

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

6 etter behov

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier668 kcal
Energi (kj)2796 kj
Fett30.91 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater67.05 g
Sukker6.1 g
Protein24.15 g
Natrium392 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Lag risotto
2

Tilsett vann* [6 dl | 12 dl], hvitløksflørt, salt* [1/2 ts | 1 ts] og kyllingbuljong i stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La småkoke i 18-22 min, til all kraften har absorbert og risen er "al dente". Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Stek sopp og skinke
3

Skjær sopp i kvarte. Fordel prosciutto på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Fordel sopp på den andre siden. Drypp over olivenolje* [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 8-10 min. TIPS: Sørg for at det er plass mellom prosciuttobitene, de skal ikke være borti hverandre.

Forbered råvarer
4

Finhakk persille [½ pakke, 2P]. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær sukkererter [½ pakke, 2P] i to. Skjær vårløk i tynne skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland sammen
5

Ta risottoen av varmen og bland forsiktig inn sukkererter, sopp, finrevet ost, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], persille (spar litt til pynt) og smør* [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* hvis risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor når du tilsetter salt og pepper.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med sprø prosciutto, vårløk og resterende persille.