HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProsciutto Risotto
topBanner
Prosciutto-risotto

Prosciutto-risotto

med knasende sukkererter og stekt sjampinjong

I dag står to herligheter fra Italia på menyen, nemlig risotto og prosciutto! Med denne enkle oppskriften blir du en mester på risotto, og alle til bords kan glede seg over en smaksblanding bestående av blant annet sukkererter, sopp, sitron og persille.

Tags:Hvetefri
Allergener:MelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Risottoris

50 g

Prosciutto

200 g

Sjampinjong

½ stk

Sitron

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

40 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

½ pose

Bladpersille

75 g

Sukkererter

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

6 etter behov

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier668 kcal
Energi (kj)2796 kj
Fett30.91 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater67.05 g
Sukker6.1 g
Protein24.15 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

2

Tilsett vann* [6 dl | 12 dl], hvitløksflørt, salt* [1/2 ts | 1 ts] og kyllingbuljong i stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La småkoke i 18-22 min, til all kraften har absorbert og risen er "al dente". Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

3

Skjær sopp i kvarte. Fordel prosciutto på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Fordel sopp på den andre siden. Drypp over olivenolje* [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 8-10 min. TIPS: Sørg for at det er plass mellom prosciuttobitene, de skal ikke være borti hverandre.

4

Finhakk persille [½ pakke, 2P]. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær sukkererter [½ pakke, 2P] i to. Skjær vårløk i tynne skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Ta risottoen av varmen og bland forsiktig inn sukkererter, sopp, finrevet ost, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], persille (spar litt til pynt) og smør* [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* hvis risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor når du tilsetter salt og pepper.

6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med sprø prosciutto, vårløk og resterende persille.