Skip to main content
Ponzumarinert torsk

Ponzumarinert torsk

med jasminris og sesamstekte grønnsaker

Ponzu er en vanlig saus i det japanske kjøkkenet som smaker friskt av sitrusfrukten yuzu. Vi topper ovnsbakt torsk med ponzudressing, og serverer den på en seng av luftig jasminris med pannestekte grønnsaker som tilbehør. Så enkelt, men så godt!

Tags:
Rask
Melkefri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Soya
Hvete
Sulfitter
Sesam
Fisk
kan inneholde spor av allergener
Nødder
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid
NivåEnkel
Antall porsjoner

1 stk

Sitrusfrukt

250 g

Brokkoli

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

45 ml

Ponzudressing

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: kan inneholde spor av allergener, Nødder, Peanøtter, Sesam)

½ stk

Løk

150 g

Jasminris

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 dl

Vann til marinade

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til grønnsaker

Kalorier548 kcal
Energi (kj)2292 kj
Fett9.9 g
Mettet fett1.1 g
Karbohydrater77.4 g
Sukker8.5 g
Fiber7.6 g
Protein39.2 g
Natrium607.1 mg
Potassium322 mg
Calcium59.9 mg
Iron1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp vann i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og l putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered marinade
2

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Bland hvitløk, ponzudressing, soyasaus og vann i en liten skål.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg fisk i en ildfast form med bakepapir og topp med ponzumarinade.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered grønnsaker
4

Skjær brokkolibukett og stilk i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Stek grønnsaker
5

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli, gulrot og sjalottløk med sesamfrø, salt og en klype pepper i 5-6 min, eller til myknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Server
6

Anrett fisk, sesamgrønnsaker og ris i dype tallerkener.

Topp fisk med ponzusaus.

Server med sitrusfruktbåter.