Skip to main content
Peruviansk torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruviansk torsk

Peruviansk torsk

med limeris og sprø tortillachips

I dag går den kulinariske reisen til Peru, og vi lager en smakfull torsk som først stekes, deretter blandes med avokado og marinert rødløk, agurk og chili. Med perfekte tilbehør som kremet limeris, rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Pesce
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

37.5 g

Tortillachips

1 stk

Avokado

½ pakke

Rømme

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier677 kcal
Energi (kj)2834 kj
Fett20.4 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater78.3 g
Sukker7.3 g
Fiber6 g
Protein33.3 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok limeris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Skjær lime i båter. Ta kjelen av varmen, rør inn en skvett limesaft og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Mariner grønnsaker
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i fire, deretter i tynne skiver. Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær agurk i tynne, halve skiver. 

Bland rødløk, agurk, en klype chili, limesaft fra halvparten av limebåtene og salt* [1 ts | 2 ts] i en skål. Sett til side. TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt!

Stek fisk
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig fisken tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered grønnsaker
4

Del avokado i to, fjern steinen og skjær deretter avokadoen i 2 cm biter. Grovhakk koriander og mynte.

Bland fisk og grønnsaker
5

Tilsett avokado, mynte og koriander i skålen med agurk (spar litt urter til pynt) når fisken nesten er ferdig stekt. Når fisken er ferdig, skru av varmen og del den opp i store stykker med en skje. Tilsett fiskestykker i skålen med grønnsaker og bland godt. Rør godt i kjelen med ris med en gaffel.

Server
6

Anrett limeris på tallerkener og topp med peruviansk torsk. Drypp over noen klatter rømme. Strø over resterende mynte, koriander og chili. Server tortillachips på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image