HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekte Köfter
topBanner
Pannestekte köfter

Pannestekte köfter

med granatepletabbouleh og mild yoghurt

I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med kremet yoghurt og frisk mynte.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:glutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

85 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 pose

Mynte

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

½ stk

Granateple

60 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann* (steg 1)

1 stk

Egg* (steg 2)

½ ts

Salt* (steg 2)

1 ts

Salt* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier583.175 kcal
Energi (kj)2440.0044 kj
Fett25.046 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater46.6191 g
Sukker23.6 g
Protein38.376 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen. TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.

2

Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, Panamat, egg* [1 stk | 2 stk], panko [1/2 pakke, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper*. Rull kjøttdeigen til 3 stk köfter per person (ca. 6 cm lange og 2,5 cm tykke).

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 11-12 min, til brunet og gjennomstekt. Snu ofte underveis, så de blir jevnt brunet på alle sider. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Finhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk mynte. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple [1/2 stk, 2P] i en skål med vann* og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil. TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Bland ferdig bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og pepper*.

6

Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte. Drypp over noen klatter yoghurt og pynt med mynte.