Skip to main content
Pankopanert svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert svinefilet

Pankopanert svinefilet

med ovnsbakt søtpotet og hvitløksmajones

Panert mat er utrolig godt, og som regel en favoritt blant barn i alle aldre. Vi pankopanerer svinestrimler, og krydrer de med vår egen krydderblanding, Ay Cajun-ba. Kjøttet serverer med møre, ovnsbakte søtpotetbåter, en frisk salat med eple og spinat, og en kremet hvitløksmajones som man kan dyppe både kjøtt og potetbåter i.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Eple

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

30 g

Spinat

450 g

Søtpotet

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier759 kcal
Energi (kj)3174 kj
Fett25.8 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker9.8 g
Protein52.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjæt søtpotet (uskrelt) i båter, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Paner kjøtt
2

I mellomtiden, skjær svinefilet i 2 cm brede strimler på et eget skjærebrett og krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko, Ay Cajun-ba og pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend svinestrimler først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg over på en tallerken.

Stek kjøtt
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek svinestrimler i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov, så kjøttet ikke svir seg fast.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland hvitløksmajones
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Bland majones, hvitløk og rømme i en liten skål.

Lag spinatsalat
5

Bland eple, spinat, gresskarkjerner, olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Anrett pankopanert svinekjøtt, spinatsalat og søtpotet på tallerkener.

Server hvitløksmajones som dipp.