Pankopanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert kylling

Pankopanert kylling

med rosmarinkrydrede fries og coleslaw

En klassisk kombinasjon som hele familien kommer til å elske. Perfekt stekt kylling med sprø pommes frites og en herlig coleslaw.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

4 g

Panamat

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Rosmarin

500 g

Poteter

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier795 kcal
Energi (kj)3327 kj
Fett31 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater80.2 g
Sukker9 g
Protein49.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i 1 cm tykke staver.

Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stilk, 2P].

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 stk, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin og en klype salt og pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Panér kylling
2

Skjær kyllngbryst i 3 deler på et eget skjærebrett.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig.

Bland dressing
4

Bland rømme, aioli, grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.

Bland coleslaw
5

Bland strimlet salat og dressing i en skål.

Server
6

Anrett panert kylling, rosmarinfries og coleslaw på tallerkener.