Burger smaker alltid godt, men selvsagt er det også morsomt å variere litt. Vi byr på en deilig oppskrift på fiskeburger laget med panert hyse. Den velsmakende burgeren toppes med hjemmelaget tartarsaus av syltet sjalottløk og majones, og krydrede salatblader. Serveres med lune, ovnsbakte fries som tilbehør, samt en grønn dill- og agurksalat for å friske opp retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 pose
Estragon
1 stk
Sjalottløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
500 g
Poteter
1 stk
Salat
1 stk
Eple
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
100 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ stk
Fennikel
½ stk
Sitron
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.
Finhakk sjalottløk og estragon.
Bland sjalottløk, estragon, hvitvinseddik, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en liten skål, og sett til side.
Skjær rotdelen av salat, skill bladene fra hverandre og finhakk. Bland med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Sett til side.
Grovhakk agurk og dill.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i lange, tynne bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten, og kast stilken.
Bland eple, agurk, fennikel, en skvett sitronsaft, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek hyse i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
I mellomtiden, del briochebrød i to på midten og smør begge halvdeler med smør [1 ss | 2 ss]. Stek direkte på rist i 3-4 min, til gjennomvarme.
Bland majones og syltet sjalottløk til tartarsaus rett før servering.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Smør tartarsaus på briochebrød.
Topp med panert fisk og salatblader.
Anrett fiskeburgere, agurksalat og fries på tallerkener.
TIPS: Server gjerne med en klatt ketchup som dipp.