Panert hyseburger og tartarsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert hyseburger og tartarsaus

Panert hyseburger og tartarsaus

med sprøe fries og dill- og agurksalat.

Burger smaker alltid godt, men selvsagt er det også morsomt å variere litt. Vi byr på en deilig oppskrift på fiskeburger laget med panert hyse. Den velsmakende burgeren toppes med hjemmelaget tartarsaus av syltet sjalottløk og majones, og krydrede salatblader. Serveres med lune, ovnsbakte fries som tilbehør, samt en grønn dill- og agurksalat for å friske opp retten.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

500 g

Poteter

1 stk

Salat

1 stk

Eple

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

100 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ stk

Fennikel

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1366 kcal
Energi (kj)5717 kj
Fett69.4 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater131.5 g
Sukker25.2 g
Protein54.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

Sylt sjalottløk
2

Finhakk sjalottløk og estragon.

Bland sjalottløk, estragon, hvitvinseddik, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en liten skål, og sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skjær rotdelen av salat, skill bladene fra hverandre og finhakk. Bland med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Sett til side.

Grovhakk agurk og dill.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i lange, tynne bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten, og kast stilken.

Bland eple, agurk, fennikel, en skvett sitronsaft, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål.

Paner fisk
4

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek hyse i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

I mellomtiden, del briochebrød i to på midten og smør begge halvdeler med smør [1 ss | 2 ss]. Stek direkte på rist i 3-4 min, til gjennomvarme.

Bland majones og syltet sjalottløk til tartarsaus rett før servering.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Smør tartarsaus på briochebrød.

Topp med panert fisk og salatblader.

Anrett fiskeburgere, agurksalat og fries på tallerkener.

TIPS: Server gjerne med en klatt ketchup som dipp.