HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Torsk Og Kjørvelsaus
topBanner
Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

med blomkålmos og sprø grønnkål

I dag lager vi en skikkelig god rett som består av ovnsbakt blomkål, blomkålmos, grønnkål og torsk! Torsken bader i en hjemmelaget kjørvelsaus og får følge av gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!

Allergener:MelkEggFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

275 g

Blomkål

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 stk

Sitron

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

50 g

Grønnkål

1 pakke

Gresskarkjerner

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier743 kcal
Energi (kj)3107 kj
Fett37.67 g
Mettet fett16.8 g
Karbohydrater56.53 g
Sukker9.1 g
Protein40.77 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Ildfast form
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp vann* i en vannkoker/liten kjele. Kok opp en ny kjele med lettsaltet* vann*. Skjær halvparten av blomkål i tynne skiver og resten i 2 cm biter. Skrell hvitløk og poteter og skjær poteter i 2 cm biter. Tilsett poteter, blomkålbiter og halvparten av hvitløk i kjelen med kokende vann. Kok i 10-12 min. Hell vannet av kjelen og tilsett finrevet ost, smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Mos med potetmoser eller gaffel. Sett til side under lokk til servering.

2

Legg skivet blomkål i en skål med kaldt vann*. Press eller finhakk resterende hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Fjern stilken fra kjørvel. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Bland kokende vann* [1 ss | 2 ss], kyllingbuljong, sitronsaft [2 ss | 4 ss], smør*[2 ss | 4 ss], halvparten av kjørvelen og halvparten av sitronskallet i en skål. Rør sammen til smøret har smeltet. Klapp torsk tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt* og pepper* på begge sider.

4

Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvitløk, resterende sitronskall og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Hell vannet av skålen med blomkålskiver. Fordel grønnkål og gresskarkjerner på en side av et stekebrett med bakepapir og blomkål på den andre siden. Drypp over sitronolje og bland godt. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.

6

Anrett blomkålmos på tallerkener. Topp med sprø grønnkål og torsk. Øs over kjørvelsmørsaus og topp med blomkål.