HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Torsk
topBanner
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med kremet spisskål, mandler og rødbeter

Allergener:melkFiskNøtterSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 pose

Kruspersille

200 g

Spisskål

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

200 g

Torsk

(InneholderFisk)

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

2 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør* (steg 5)

1 ss

Hvetemel* (steg 5)

½ ts

Salt* (steg 5)

etter behov

Smør* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier567.48 kcal
Energi (kj)2374.3362 kj
Fett27.0315 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater67.414 g
Sukker17.2 g
Protein14.4717 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Ovnsform
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C varmluft. Legg poteter i en stor kjele med lettsaltet* vann* og kok opp. Kok i 25-30 min, eller til du enkelt kan dele potetene med en kniv. Hell av vannet og legg potetene tilbake i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side og la hvile under lokk.

2

Skrell rødbeter og skjær i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min, eller til møre.

3

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Legg fisken i en ildfast form og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en klatt smør* på fisken. Dekk til med folie og bak i ovnen i 10-12 min. Finhakk persille. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

4

Skjær spisskål i 1 cm tynne skiver. Kok spisskål under lokk i 5 min.Spar litt kokevann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten av vannet.

5

Tilsett smør* [1 ss | 2 ss], og hvetemel* [1 ss | 2 ss] i en ny kjele. Rør mens smøret smelter. Gradvis tilsett kokevannet*, grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og rør til sausen tykner. Tilsett spisskål og persille, og kok til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en generøs klype pepper*. Grovhakk mandler.

6

Anrett fisk, stuet spisskål, poteter og rødbeter på tallerkener. Topp med hakkede mandler.