HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kyllingfilet
topBanner
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesambakte poteter og grønn salat

Populær

Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.

Tags:Under 650 kcalBarnevennligMat på fat
Allergener:melkEggSesamSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier619.01 kcal
Energi (kj)2589.938 kj
Fett24.03 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater50.4225 g
Sukker6.9 g
Protein47.9 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

3

Skjær brokkoli i store buketter (med stilk). Bland kylling med en skvett olivenolje*, Jorda Rundt og en klype salt* og pepper* i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 15 min. Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet. Fordel brokkoli på den andre siden, og bland med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper*. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 10 min. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

5

Etter 10 min, strø finrevet ost over kyllingen. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i ytterligere 3-4 min, til osten har smeltet. Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

6

Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener. Drypp over aioli.