Ovnsbakt kylling og sennepssaus med sautert rosenkål og timiankrydret potetmos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Timian
300 g
Kyllingbryst
150 g
Rosenkål
250 g
Brokkoli
1 stk
Sitron
4 g
Kyllingbuljong
12 g
Grov sennep
(InneholderSennep)etter behov
Smør (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 dl
Vann (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann*. Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker]. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett timian, melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk. TIPS: Hold øverst på silken og dra fingrene forsiktig nedover for å løsne bladene.
Krydre kylling på begge sider med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Legg kylling på et stekebrett med bakepapir. Stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær av bunnen på rosenkål og fjern eventuelle gulnede blader. Del rosenkål i to. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skrell stilken og skjær i 2 cm biter.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme. Stek rosenkål og brokkoli i 2-3 min, til gylne. Press over en stor skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side i en skål.
Visp vann* [1 dl | 2 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett melblandingen, kyllingbuljong og grov sennep. Rør til buljongen er oppløst. Krydre med en klype pepper* og press over en skvett sitronsaft. TIPS: Blir sausen for tykk, tilsett en skvett vann.
Skjær kylling i 2 cm skiver. Anrett potetmos, rosenkål, brokkoli og kylling på tallerkener. Hell over sennepssaus.