HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kylling Og Sennepssaus
topBanner
Ovnsbakt kylling og sennepssaus

Ovnsbakt kylling og sennepssaus

med sautert rosenkål og timiankrydret potetmos

Ovnsbakt kylling og sennepssaus med sautert rosenkål og timiankrydret potetmos.

Tags:HvetefriBarnevennlig
Allergener:Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 pose

Timian

300 g

Kyllingbryst

150 g

Rosenkål

250 g

Brokkoli

1 stk

Sitron

4 g

Kyllingbuljong

12 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier520.1725 kcal
Energi (kj)2176.4019 kj
Fett8.4557 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater56.7297 g
Sukker11.8 g
Protein48.259 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann*. Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker]. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett timian, melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk. TIPS: Hold øverst på silken og dra fingrene forsiktig nedover for å løsne bladene.

2

Krydre kylling på begge sider med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Legg kylling på et stekebrett med bakepapir. Stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Skjær av bunnen på rosenkål og fjern eventuelle gulnede blader. Del rosenkål i to. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skrell stilken og skjær i 2 cm biter.

4

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme. Stek rosenkål og brokkoli i 2-3 min, til gylne. Press over en stor skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side i en skål.

5

Visp vann* [1 dl | 2 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett melblandingen, kyllingbuljong og grov sennep. Rør til buljongen er oppløst. Krydre med en klype pepper* og press over en skvett sitronsaft. TIPS: Blir sausen for tykk, tilsett en skvett vann.

6

Skjær kylling i 2 cm skiver. Anrett potetmos, rosenkål, brokkoli og kylling på tallerkener. Hell over sennepssaus.